+46 722 525 635 | Fri frakt från 499 kr | Fri faktura

Botavikos eterisk olja söt apelsin 10 ml

70,00 kr

Botavikos

Sweet Orange  Essential Oil 

10 ml

 • Brasilien
 • Söt frisk citrusaktig doft
 • Balanserande på huden
 • Ger sol och glädje till sinnet

Slut i lager

Artikelnr: BO1815744 Kategorier: , , ,

Beskrivning

Botavikos eterisk olja söt apelsin med söt, färsk, fruktig och citrusaktig doft.

Eterisk olja söt apelsin utvinns ur skalen genom rivning och pressning. Det görs ihop med utvinningen av apelsinjuice. Denna apelsinolja kommer Brasilien. Oljan har en söt, varm och frisk apelsindoft. Doften fungerar lugnande samtidig som den verkar upplyftande, ger sol och glädje till sinnet och kan vara ett stöd vid stress, oro och nedstämdhet. Doften står verkligen för sol, ljus och värme och är ett självklart val i aromalampan under det mörka vinterhalvåret. Apelsinoljan används även mot förkylning, förstoppning, gasbildning och för att stimulera matsmältning. Oljan kan användas i hud/massage/badolja och tillsätts främst för sin positiva effekt på sinnet. Den kan också vara en hjälp vid tillfällig svullnad i benen och vid celluliter samt vid fet hy.

Apelsinolja är bra i hudvård som antiseptisk och lugnande, är särskilt bra till känslig hud och till fet hud som behöver balans. Den har en sammandragande effekt på fet, trött, stressad eller mogen hud. Oljan hjälper att bibehålla fuktbalans i huden och ökar förnyelse av hudceller tack vare karoten som finns i oljan. Karoten är ett förstadium till A-vitamin, är fettlösligt och finns i apelsinskalet. Karotenets regenererande effekt på huden är värdefull och används därför i ansiktsoljor och krämer med anti age effekt.

Eterisk olja apelsin passar bra att blanda med andra citrusdofter: mandarin och neroli, aromatiska som rosmarin och lavendel och kryddofter bla kryddnejlika och svartpeppar. Apelsindoften är flyktig och blandas gärna med någon basnot.

100 % vegansk. Godkänd av Internationella PETA.

Vetenskapligt namn: Citrus Sinesis.

Ursprung: Brasilien.

KARAKTERISERANDE: CITRUS, TOPPNOT.

Recept och användning:

 • HUDVÅRD: Berika dina krämer med 3-5 droppar av oljan per 5 ml av hudkräm. I ansiktsmask kan du tillsätta 6-8 droppar per 10 ml.
 • ANSIKTSRENGÖRING: Tillsätt 1-2 droppar i vatten. Stäng ögonen och skölj ansiktet. Torka ansiktet med en servett.
 • AROMATERAPI:  Häll varmt vatten i den övre skålen av aromlampan. Tillsätt  3-5 droppar för varje 15 m² i rummet. I den nedre delen tänder du ljus. Proceduren kan vara från 20 minuter till 3 timmar.
 • COMPRESS: Tillsätt 5-7 droppar eterisk olja i vatten eller basolja. Sänk ned en bomullstrasa i en blandning, kläm något. Sätt på en öm plats, sätt cellofan på toppen och fixera med en torr trasa eller bandage. Låt det verka i 10-40 minuter.
 • HÅR: Applicera 2-3 droppar eterisk olja på kam och kamma genom hårets längd i 5-7 minuter.
 • MASSAGE: 6-10 droppar per 10 ml av basolja.
 • BAD: Blanda 3-5 droppar av oljan med 30-60 g av exempelvis salt eller honung, lägg det i vatten i badkaret. Lägg dig i vatten och njut i 5-20 min.
 • GOLVRENGÖRING/ALLRENGÖRING: 30 droppar per 5 l vatten. Häll upp varmt vatten i en skurhink och tillsätt eterisk olja. Torka golvet som vanligt. Alternativt kan blanda 5-10 droppar med 100 ml vatten och ättika i en sprayflaska. Skaka väl innan användning.

Försiktighetsåtgärder:

För utvärtes bruk! Använd inte under graviditet, vid amning, allergier. Kontrollera för individuell intolerans. VID FÖRTÄRING; ring genast GIFTINFORMATIONSCENTRALEN/läkare. Framkalla INTE kräkning. VID DIREKT HUDKONTAKT; tvätta grundligt med tvål och vatten. Om hudirritation uppstår; uppsök medicinsk rådgivning. VID DIREKT ÖGONKONTAKT; skölj försiktigt med vatten i flera minuter. Om möjligt, avlägsna kontaktlinser, fortsätt skölj.

.

Förvaringsvillkor: Förvara i tätt stängda flaskor, skyddat från direkt solljus, utom räckhåll för barn, vid temperatur från 5 ° C till 25 ° C.

Ingredienser

100% Sweet Orange Oil,  Limonene*, Myrcene*, Pinene*. *components of essential oils.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Botavikos eterisk olja söt apelsin 10 ml”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.