+46 722 525 635 | Fri frakt från 499 kr | Fri faktura

Daglig hudvårdsrutinbra daglig hudvårdsrutin

 

Daglig hudvårdsrutin för ansikte bör vara en rätt och självklar procedur som att borsta tänderna. Tänk på att en regelbunden hudvård hjälper till att förhindra oönskade hudbesvär som pigmentfläckar, finnar, rynkor, torrhet och rodnad. Samma gäller även kroppsvård eftersom vår kropp behöver vårdas regelbundet för att huden skall kunna andas och hålla sig i god form. Att skapa smart daglig hudvårdsrutin är inte svårt och dessutom kan den underlätta ditt liv mycket.

En rätt daglig hudvårdsrutin bör anpassas efter hudens typ och dess tillstånd därför är det viktigt att identifiera sin hudtyp. Använder du fel hudvårdsprodukt kan du förstöra inte bara utseendet, men även skada din hälsa. Olika hudtyper behöver olika hudvårdsprodukter samt förståelse vad din hy behöver för att den skall må bra. Med rätta hudvårdsprodukter och daglig hudvårdsrutin kan många hudbesvär såsom akne, finnar, rynkor och torrhet lindras. Men hur ska man ta reda på vilken hudtyp man har? Läs mer om olika hudtyper och testa din hudtyp.

 

Daglig hudvårdsrutin består av följande grundläggande steg:

 

Rengöring (morgon och kväll)

 

Rengöring är ett Daglig hudvårdsrutinviktigt steg till effektiv hudvård. Varje dag ackumuleras en stor mängd av damm och orenheter på huden, körtlarna utsöndrar olika salter, fett och talg därför bör du rengöra ditt ansikte morgon och kväll. Denna procedur förbereder huden inför applicering av efterföljande produkter bla serum, olja, dag- eller nattkräm.

Börja din dag med rengöring och följ upp med toner eller blomvatten som kallas även hydrolat. Hydrolater är super bra på att återfukta huden under dagen och rekommenderas till dem som använder sig mycket av oljor. Oljor och serum bilder fukt i huden men om man har redan torr hud finns det inget att binda. Man kan faktiskt bli torrare när man smörjer sig med olja på ett helt torrt ansikte. Så för att få en bra effekt, fukta först (ansiktsvatten/hydrolat) och sen kapsla in med oljan. Toner avslutar rengöring och avlägsnar smutsrester men glöm inte heller att ta bort make-up och övriga orenheter från ansiktet innan du lägger dig.  Hos oss hittar ansiktsrengöring och ansiktsvatten utan alkohol för att inte torka ut din hy.

 

Rengöring och cellförnyelse (1 gång i veckan)

 

daglig hudvårdsrutin med peeling

En djupare rengöring och peeling hjälper till att öppna och rengöra porer på djupet. Med djup rengöring  avlägsnas orenheter och döda hudceller vilket stimulerar till cellförnyelse och förhindrar din hy blir tilltäppt. Denna rutin  hanterar bättre talgöverskott och reglerar fuktbalansen i hyn, förbättrar blodcirkulationen och avlägsnar toxiner samt normaliserar lipidbalans.

Våra exfolierande hudvårdsprodukter mjukar upp huden, gör den  smidig och återger en hälsosam lyster. Dessutom har exfolierande produkter närande och fuktgivande egenskaper.

 

Rengöring och näring (1 gång i veckan)

 

H41EGXFHChYLuden behöver få lite extra näring och fukt varje vecka. Ansiktsmasker fungerar oftast både rengörande och närande tack vare dessa aktiva ingredienser. Denna procedur brukar ta längre tid än vanlig rengöring med det ger ett mycket kraftigt resultat och effekt på huden.

Ansiktsmasker motverkar tidiga ålderstecken, förbättrar hudens elasticitet och berikar den med väsentliga näringsämnen. Som ett resultat känns huden mjukare ock slätare, återfår sin naturlig och frisk lyster. Effekten av masken varar i upp till några dagar. Det är viktigt att avsluta ansiktsbehandlingar med dag- eller nattkräm.

 

 

Återfuktande och näring (morgon och kväll)

daglig hudvårdrutin med kräm

Det rekommenderas att använda ansikskrämer i kombination med serum varje morgon och kväll. Ansiktsserum har en stor koncentration av välgörande näringsämnen samt har en förmåga att tränga in de djupare hudlagren. Det ska appliceras direkt på ansiktet och ögonlocken efter rengöring.

Komplettera serumet med ansiktskräm som passar din hy och dagtid. Tänk på att ögonkrämer skall vara extra lätta för att vårda känslig hud i ögonpartiet.