+46 722 525 635 | Fri frakt från 499 kr | Fri faktura

Munvård

Hos oss hittar du tandkrämer som innehåller hydroxiapatit, ett mineral som remineraliserar och reparerar emaljen. Satsa även på en effektiv munskölj som kompletterar din tandborstning perfekt under dagen.

Visar alla 17 resultat

Tandkrämer med hydroxiapatit

Vi har ett stort utbud av naturliga tandkrämer och flera av dem är veganvänliga. Vi har tandkrämer med och utan fluor så att man kan göra sitt personliga val. De flesta tandkrämer i vårt sortiment är fluorfria utan istället för fluor innehåller tandkrämer från Splat och Biomed ett mineral som heter hydroxiapatit (hydroxylapatit, HAP).  Precis som fluor remineraliserar HAP emaljen och skyddar mot karies, men även bygger upp emaljen, jämnar ut tandytan och gör tänderna vitare på ett naturligt sätt. Läs mer om hur hydroxyapatit fungerar här.

Upplever du att du behöver fluor ändå har vi Splat White Plus tandkräm i vårt sortiment.

Hydroxiapatit är bra för emaljen

Hydroxiapatit är en form av kalciumapatit som naturligt förekommer i vår kropp bla i benvävnad och saliv så att vår kropp kan utföra processer av reminalisering själv. Visste du att 97% av tandemaljen består av hydroxyapatit? Våra tänder har en stark emalj men den utsätts ständigt för syra uppstötningar och förtunnas. Hydroxiapatit remineraliserar emaljen och därmed skyddar från kariesangrepp. Dess effekt är vetenskapligt bevisad i flera studier.

Vad gör tandkräm med hydroxyapatit?

  • Förhindrar karies genom att binda upp kariesbakterier
  • Fyller i små gropar i emaljen
  • Minskar missfärgningar och erosionsskador
  • Remineliserar och skapar en konstgjord hinna av emalj vilket gör att tänderna blir skyddade men även vitare naturligt

Naturliga tandkrämers innehåll

Många konventionella tandkrämer innehåller nämligen en massa onödiga tillsatser som kan ha biverkningar på lång sikt. Välj istället skonsamma naturliga tandkrämer som ger ett långvarigt resultat! Våra tandkrämer från Splat och Biomed innehåller effektiva mineraler och växtbaserade ingredienser:

  • enzymerna papain (papaya) och bromelain (ananas) bryter ner proteiner i placket och rengör emaljen
  • mineraler stärker emaljen
  • välgörande oljor och extrakt förebygger tandköttsproblem

Antibakteriell munskölj mot tandsten utan fluor

Hos oss finner ni fluorfri munskölj i olika smak. Varför är det så viktigt att inkludera munskölj i sin munvårdsrutin?

Vi använder munvatten inte bara för att få en fräsch andedräkt. När vi har ätit sjunker vår pH-balans och då skapas det mycket syra i munnen vilket påverkar tandemaljen negativt. Genom att använda munvatten kan vi återställa pH-balansen till en normal nivå så att skadliga bakterier inte attackerar emaljen. Till skillnad från tuggummi når munskölj även mellan tänderna där det fastnar en del matrester och bakterier, avlägsnar beläggningar.

Munskölj kompletterar tandborstning utmärkt och kan användas under dagen efter mat eller fika. Det gör din dagliga munvårdsrutin mer effektiv. Munskölj bidrar till att minska tandkänslighet och bryta ner tandplack. I vårt sortiment finner ni munskölj för mild tandblekning, friskt tandkött, ilande tandhalsar och långvarigt fräsch andedräkt.

Vi vill dock varna att munvatten ersätter inte tandborstning eller användning av tandtråd.