+46 722 525 635 | Fri frakt från 499 kr | Fri faktura

Munvård

Munvård handlar om att ta hand om sina tänder och tandkött regelbundet för att förebygga ilningar, missfärgningar, karies, tandköttsinflammation och dålig andedräkt. Hos oss hittar du tandkrämer som innehåller hydroxyapatit, ett mineral som reminaliserar och reparerar emaljen. Effektiva munsköljar kompletterar väl tandborstning. Tandkrämer för barn med högt naturligt innehåll utan fluor.

Visar alla 20 resultat

Tandkrämer med hydroxiapatit

Vi har ett stort utbud av naturliga tandkrämer och flera av dem är veganvänliga. De flesta tandkrämer i vårt sortiment är fluorfria utan istället för fluor innehåller tandkrämer från Splat och Biomed ett mineral som heter hydroxiapatit (hydroxylapatit, HAP) som på ett liknande sätt som fluor kan remineralisera emaljen och skydda mot karies, men även bygga upp emaljen, jämna ut tandytan och göra tänderna vitare på ett naturligt sätt. Läs mer om hur hydroxyapatit fungerar här. Upplever du att du behöver fluor ändå har vi i vårt sortiment tandkräm Splat White Plus.

Hydroxiapatit är bra för emaljen

Hydroxiapatit är en form av calciumapatit som naturligt förekommer i vår kropp bla i benvävnad och saliv så att vår kropp kan utföra processer av reminalisering själv. Visste du att 97% av tandemaljen består av hydroxyapatit? Våra tänder har en stark emalj men den utsätts ständigt för syra uppstötningar och förtunnas. Hydroxiapatit remineraliserar emaljen och därmed skyddar mot kariesbakterier. Dess effekt är vetenskapligt bevisad i flera studier. Vad gör en tandkräm med hydroxyapatit?

  • Förhindrar karies genom att binda upp kariesbakterier
  • Fyller i mikroutrymmen i emaljen
  • Minskar missfärgningar och erosionsskador
  • Remineliserar och bygger upp en konstgjord hinna av emalj vilket gör att tänderna blir vitare naturligt

Naturliga tandkrämers innehåll

Många konventionella tandkrämer innehåller nämligen en massa onödiga tillsatser som kan ha biverkningar på lång sikt. Välj istället skonsamma naturliga tandkrämer som ger ett långvarigt resultat! Våra tandkrämer från Splat och Biomed innehåller mer än 95% naturliga och växtbaserade ingredienser:

  • enzymerna papain (papaya) och bromelain (ananas) bryter ner proteiner i placket och polerar emaljen
  • Mineraler stärker emaljen
  • välgörande oljor och extrakt förebygger tandköttsproblem

Produkterna är fria från SLS, triklosan, klorhexidin, sackarin, syntetiska färgämnen. 

Antibakteriell munskölj mot tandsten utan fluor

Vi har även ett bra sortiment av fluorfria munsköljar. Varför är det så viktigt att inkludera munskölj i sin munvårdsrutin?

Vi använder munvatten inte bara för att få en fräsch andedräkt. När vi har ätit sjunker vår pH-balans och då skapas det mycket syra i munnen vilket påverkar tandemaljen negativt. Genom att använda munvatten kan vi återställa pH-balansen till en normal nivå så att skadliga bakterier inte attackerar emaljen. Till skillnad från tuggummi når munskölj även mellan tänderna där det fastnar en del matrester och bakterier, avlägsnar matbeläggningar.

Munskölj kompletterar tandborstning utmärkt och kan användas under dagen efter mat eller fika. Det gör din dagliga munvårdsrutin mer effektiv. Munskölj bidrar till att minska tandkänslighet och bryta ner tandplack. I vårt sortiment finner ni munsköljar för tandblekning, friskt tandkött, känsliga tandhalsar och långvarigt fräsch andedräkt.

Vi vill dock varna att munvatten ersätter inte tandborstning eller användning av tandtråd.