+46 722 525 635 | Fri frakt från 499 kr | Fri faktura

Aluminiumfria deodoranter

I vår butik finner du en unik aluminiumfri deodorant, Lavilin, som är baserad på naturliga ingredienser och patenterad bio-balans formula med probiotika. Fri från aluminium, alkohol och parabener, den tillåter din hy att perspirera som vanligt och stör inte biologiska processer. Dessutom ger en applikation till från 3 till 7 dagar effektivt skydd från svettlukt!

Visar alla 14 resultat

Varför luktar man svett?

Det finns egentligen ingen lukt i själva svetten, men vi har tusentals bakterier som trivs i svetten. När de bryter ner svetten, lämnar de avfall efter sig som börjar lukta illa. Olika människor har olika biosystem på sin kropp, därför luktar vi olika också. Om man har en starkare svettlukt kan det bero på kosten eller på hormonella förändringar.

Det är alltså helt nödvändigt att låta huden perspirera för att bli av med kroppsgifter. Svett i armhålorna reglerar också din kroppstemperatur och balanserar kroppens saltnivåer. Därför bör du välja aluminiumfri deodorant.

En aluminiumfri deodorant – hur fungerar det?

Antiperspiranter baserade på aluminiumklorid täpper igen porerna så att all svett stängs inne. På det sätt störs hudens naturlig andning. Lymfkörtlarna mår inte bra av det och kanske känner inte alla till att det är just här en stor utrensning av giftiga ämnen vi har i kroppen sker!

Probiotisk aluminiumfri deodorant Lavilin fungerar helt annorlunda.

Lavilins koncept är grundat på probiotika som passar även känslig hy. Goda bakterier motverkar illaluktande bakterier och håller dem borta ovanligt länge! Det räcker med en applicering och du kan fortsätta leva som vanligt; träna, simma, sporta, vilket passar särskilt bra för dom som är mycket aktiva. Våra deodoranter utan aluminium är vattentåliga dvs du kan duscha utan att behöva applicera deodorant efter varje dusch.

Är Lavilin deodoranter naturliga?

Lavilin deo är fria från aluminiumklorid, parabener, alkohol, propylenglykol vilket gör dem snälla mot huden. Den innehåller inte heller bikarbonat eller alun som vissa människor med känslig hy kan reagera på. Den största delen av Lavilins innehåll är till största delen växtextrakter och naturliga ämnen, som hjälper stabilisera probiotiska bakterier. Naturliga deodoranter är kliniskt testade och lämpliga för känslig hud.

Lämnar Lavilin deodoranter gula och vita fläckar?

Våra produkter är fria från aluminium, vilken är den största orsak till missfärgningar på kläder under armarna. Probiotiska deodoranter lämnar inte vita eller gula fläckar.

Hur doftar produkterna?

Lavilin deo doftar milt och trevligt, de maskerar inte svettlukten med parfym. Om man vill ha en produkt utan doft, bör man välja 7 dagars deokräm.