+46 722 525 635 | Fri frakt från 499 kr | Fri faktura

Probiotika, prebiotika, enzymer

Probiotika, prebiotika, enzymer och andra ämnen spelar en viktig roll för ett normalt fungerande tarmsystem. Lider du kanske av förstoppning, uppblåsthet, halsbränna, IBS eller har du en känslig mage? Orsaken kan vara stress, för lite sömn och motion, medicinering, men även dålig kost kan leda till obalans i tarmen. Symbiotika kan hjälpa att återställa tarmens mikrobiota.

Visar alla 6 resultat

I vårt sortiment hittar du Your Flora Symbiotics tillskott för mage och tarm från det brittiska märket Living Nutrition. Det är en serie av symbiotiska produkter som bidrar till normalt fungerande tarm och stödjer vid symtom såsom känslig, uppblåst och gasig mage, förstoppningar, halsbränna, läckande tarm, IBS.

Vilken produkt ska jag välja?

Your Flora Family – för en frisk tarm för hela familjen, passar även för barn

Your Flora Sensitive – vid känslig och orolig mage, kramper, lös mage, olika IBS- symptom

Your Flora Tranquil – vid uppblåsthet, obehag efter måltider, gasig mage

Your Flora Terrain – vid halsbränna, sura uppstötningar, slemskyddande

Your Flora Regenesis – under och efter antibiotikakur, dysbios, extra mycket goda bakterier

Your Flora Gold Spice – vid förstoppning, hård mage

Varför välja Your Flora Symbiotika?

✔ Ett varierande och naturligt ekosystem av 100+ bakteriestammar

✔ Prebiotika eller fibrer som är föda för goda bakterier och deras överlevnad

✔ Enzymer hjälper spjälka maten och förbättrar upptag av näringsämnen

✔ Ett unikt kosttillskott med probiotika, prebiotika och enzymer allt i ett – man behöver inte köpa flera separata tillskott

✔ Snabb och långsiktig effekt

✔ Hjälp mot ditt specifika magbesvär

✔ Bakterier som överlever och koloniserar tarmen

✔ Baserad på nyttiga örter och växter

✔ Ekologisk och vegansk, utan tillsatser

Probiotika och prebiotika för en frisk tarmflora

Allt fler lär sig att man behöver probiotika eller goda bakterier, mjölksyrabakterier för en välfungerande tarm. Vår tarmflora påverkas negativt av stress, sjukdomar, obalanserad kost och livsstil mm. Man brukar prata om probiotika som ofta innehåller 7-9 stammar av labframtagna bakterier. De överlever inte alltid innan de når tarmarna men det svåraste är att man glömmer att tarmflora är komplex och mångfald är avgörande. Forskarna känner fortfarande till väldigt lite om alla bakterier som finns i våra tarmer.

Living Nutritions Your Flora Symbiotics använder den effektiva kefir-kombucha jäsningsmetoden eller fermentering av nyttiga växter. Det skapas milliarder av bakterier från 100+ stammar som utgör en naturlig, levande och varierande ekosystem, vänlig till vår egen tarmflora.

Förutom probiotika innehåller symbiotika prebiotika eller näringsfibrer vilket gör att de goda bakterierna klarar sig fint i tarmen och koloniserar snabbt.

Varför ta kosttillskott med både probiotika och prebiotika?

Till skillnad från probiotika är prebiotika inte mikroorganismer utan fibrer i livsmedel som vår matsmältning inte kan bryta ner. Dessa fibrer fungerar som föda till våra tarmbakterier, hjälper dem att utöka sig och därmed blir tarmfloran starkare och friskare.

Living Nutritions symbiotika innehåller probiotika och prebiotika tillsammans vilket förbättrar effekten från probiotika och bygger upp din tarmhälsa långsiktigt. Fibrer och goda bakterier kommer tillsammans med deras fermenterade “moder” – som näringsrika superfoods och örter. Livsmedel som kronärtskocka, cikoria, citronmeliss, gurkmeja, ingefära och aloe vera användes sedan uråldriga tider för att stärka maghälsan.

Prebiotika och enzymer stödjer god maghälsa

Ibland kan magbesvär delvis bero på brist på matsmältningsenzymer. Detta är en typ av proteiner som spelar en stor roll för nedbrytning av näringsämnen i kroppen: det finns specifika enzymer som bryter ner protein, fett och kolhydrater. Både probiotika och enzymer bidrar kraftigt till ett bättre upptag av näringsämnen.

Om man har brist på enzymer kan det leda till näringsbrist, bl.a. sämre upptag av vitaminer A, D och E.  Enzymtillskott kan tillföra nödvändiga enzymer och bidra till bättre spjälkning av mat och upptag av näringsämnen.

Your Flora kosttillskott med probiotika med enzymer

Living Nutritions Your Flora kosttillskott innehåller probiotika och enzymer som skapas under fermentering av växter. Dessa är naturliga, vegetabiliska matsmältningsenzymer som är framtagna på ett naturligt sätt och liknar de som man får från frukt och grönsaker.

Dessutom är Your Flora produkterna anpassade för särskilda magbesvär såsom känslighet (IBS), uppblåsthet och gasig mage, hård mage, halsbränna, bristfällig tarmflora efter behandlingar, läckande tarm mm. Hos oss hittar du tillskott som passar just ditt tillstånd!

Man bör dock inte underskatta betydelse av mångsidig kost och fiberrik mat. Kosttillskott ersätter aldrig en varierad kost.