+46 722 525 635 | Fri frakt från 499 kr | Fri faktura

Probiotika, prebiotika, enzymer

Probiotika, prebiotika och enzymer spelar en stor roll för tarmhälsan. Symbiotika är ett komplett tillskott för mag-tarmkanalen. Den har alla näringsämnen som tarmen behöver och hjälper att upprätthålla en balanserad tarmflora.

Visar alla 5 resultat

Lider du av förstoppning, uppblåsthet, halsbränna, IBS eller  känslig mage? Orsaken kan vara stress, för lite sömn och motion, medicinering, men även dålig kost kan leda till obalans i tarmen.

I vårt sortiment hittar du Your Flora Symbiotic tillskott för mage och tarm från det brittiska märket Living Nutrition. Symbiotika bidrar till en normalt fungerande tarm och stödjer vid symtom såsom känslig, uppblåst och gasig mage, halsbränna och läckande tarm.

Vilken produkt ska jag välja?

Your Flora Family – för en frisk tarm för hela familjen, passar  barn från 3 år.

Your Flora Sensitive – för känslig och orolig mage, mot kramper, lös mage, IBS-symtom.

Your Flora Tranquil – mot uppblåsthet, obehag efter måltider, gasig mage.

Your Flora Terrain – mot läckande tarm, halsbränna, sura uppstötningar, verkar slemskyddande.

Your Flora Regenesis – under och efter antibiotikakur, när tarmfloran är i obalans (dysbios).

Your Flora Gold Spice – mot förstoppningar och hård mage.

Your Flora symbiotika egenskaper:

✔ En mångfald av probiotiska bakterier.

✔ Prebiotika och fibrer som är föda för goda bakterier och deras överlevnad.

✔ Enzymer hjälper spjälka maten och förbättrar upptag av näringsämnen.

✔ Ett unikt kosttillskott med probiotika, prebiotika och enzymer; allt i en kapsel – du behöver inte köpa flera separata tillskott.

✔ Snabb och långsiktig effekt.

✔ Hjälp mot olika magbesvär.

✔ Bakterier som överlever och koloniserar tarmen.

✔ Baserad på nyttiga medicinska växter.

✔ Ekologisk, glutenfri och vegansk, utan tillsatser

Probiotika och prebiotika för en frisk tarmflora

Läkare rekommenderar probiotika alltså goda bakterier, mjölksyrabakterier för en välfungerande tarm. Vår tarmflora påverkas negativt av stress, sjukdomar, obalanserad kost och livsstil. Man brukar prata om probiotika som ofta innehåller 7-9 bakteriestammar framtagna i labb. De överlever inte alltid innan de når tarmarna och man glömmer att tarmflora är ett komplext ecosystem som består av flera olika komponenter.

Living Nutrition använder den effektiva kefir-kombucha jäsningsmetoden  (fermentering) av nyttiga växter. Det skapar bakterier från 100+ stammar som utgör en naturlig, levande och varierande ekosystem som är dessutom vänligt till vår egen tarmflora.

Förutom probiotika innehåller symbiotika även prebiotika (näringsfibrer) som är avgörande för att de goda bakterierna klarar sig fint i tarmen och koloniserar snabbt.

Varför kosttillskott med både probiotika och prebiotika?

Probiotika är beroende av prebiotika som är föda till tarmbakterierna. Prebiotika hjälper dem att utöka sig och därmed blir tarmfloran starkare och friskare.

Living Nutritions symbiotika innehåller probiotika och prebiotika vilket förbättrar effekten och bygger upp din tarmhälsa långsiktigt. Fibrer och goda bakterier kommer tillsammans med deras fermenterade “moder” – näringsrika superfoods och örter. Livsmedel som kronärtskocka, cikoria, citronmeliss, gurkmeja, ingefära och aloe vera användes sedan uråldriga tider för att stärka mag- och tarmsystemet.

Prebiotika och enzymer stödjer god maghälsa

Ibland kan magbesvär bero på brist på matsmältningsenzymer. Detta är en typ av proteiner som spelar en stor roll för nedbrytning av näringsämnen i kroppen. Det finns specifika enzymer som bryter ner protein, fett och kolhydrater. Både probiotika och enzymer bidrar kraftigt till ett bättre upptag av näringsämnen.

Om man har brist på enzymer kan det leda till näringsbrist, bl.a. sämre upptag av vitaminer A, D och E.  Enzymtillskott kan tillföra nödvändiga enzymer och bidra till bättre spjälkning av mat och upptag av näringsämnen.

Your Flora kosttillskott inkluderar probiotika och enzymer

Living Nutrition Your Flora innehåller mjölksyrabakterier och enzymer som skapas under fermentering av växter. Vegetabiliska matsmältningsenzymer är framtagna på ett naturligt sätt. De liknar enzymer som man får från frukt och grönsaker.

Dessutom är Your Flora symbiotika anpassad för särskilda magbesvär såsom känslighet (IBS), uppblåsthet och gasig mage, hård mage, halsbränna, bristfällig tarmflora efter behandlingar och läckande tarm. Hos oss hittar du tillskott som passar just ditt tillstånd!

Man bör dock inte underskatta betydelse av mångsidig kost och fiberrik mat. Kosttillskott ersätter inte en varierad kost.