+46 722 525 635 | Fri frakt från 499 kr | Fri faktura
Lavilin deodorant

Vad innehåller probiotisk deodorant för att vara så pass effektiv? Svaret är nedan. Varje ämne spelar en viktigt roll och tillsammans skapar de en dedorant som kan skapa bio-balans på hudens yta och därmed motverka otrevlig svettlukt.

Kamomill (Bisabolol) är en doftande ört som kommer från Växtfamiljen Asteraceae. Den används som ett naturligt läkemedel och te. I Lavilin produkter ingår kamomill för att ge näring, lugna huden och för dess antibakteriella egenskaper.

Calendula är en flerårig blomma som ingår i familjen korgblommiga växter och även känd som ringblomma. Calendula används för behandling av hudinflammationer, för att stoppa blödning, förhindra infektion och hjälper snabbare läka mindre sår. Lavilin innehåller Calendula för återfukta, lugna huden och för dess antiseptiska effekter.

Trietylcitrat är en ester av citronsyra som finns i citrusfrukter. Den används som ett konditioneringsmedel för känsliga hudområden och neutraliserar otrevlig lukt från bakterier.

Vitamin E i form av tokoferol kommer från vegetabiliska oljor. Det är en naturlig antioxidant, som ger näring åt huden och hjälper huden att behålla sin elasticitet.

Extrakt av Arnica Montana Flower (Slåttergubbe eller hästfibbla), som ofta kallas bara Arnica, är känd för sina lindrande, lugnande återfuktande och antiseptiska egenskaper. Det är en gul-orange blomma, en mångårig växt som finns på bergen i Europa och Sibirien.

Bio-balance-formula inkluderar en speciell sammansättning av “goda bakterier”, som härstammar mjölkprotein, laktos och bifida ferment lysate. De ger näring och återställer det normala pH-värdet. Bio-balance-formula neutraliserar den luktframkallande bakterieaktiviteten och skyddar huden mot yttre miljöpåverkan.

Talk är ett lermineral bestående av hydratiserat magnesiumsilikat. Talken i Lavilin har en krämig konsistens, så den kan inte inandas, särskilt inte i de små mängder som appliceras. Dessutom innehåller Lavilin talk av den högsta farmaceutiska kvaliteten.

Castorfröolja innehåller ricinolsyra – en omättad fettsyra, som återfuktar huden, ger näring och har  antiinflammatoriska egenskaper.

 

Lavilin är allergivänlig och rekommenderas även av internationella läkare för patienter som genomgår mastektomi, men vi rekommenderar att kontrollera med din egen läkare. Dessutom har alla Lavilins deodoranter och fotprodukter visat sig vara säkra för diabetiker. Vad innehåller probiotisk deodorant förutom aktiva ämnen? Fullständig innehållsförteckning finns på varje respektive produkt.

Lavilin uppfyller strikta CTFA-ingredienser (Cosmetic, Toiletry and Fragrance Association). Alla produkter tillverkas i enlighet med internationella ISO 9001:2000 och GMP-standarder (Good Manufacturing Practice).