+46 722 525 635 | Fri frakt från 499 kr | Fri faktura

Aluminiumfri deodorant Lavilin med probiotika har testats av Mikaela Bjerring

 

Så klart vill man ha en mycket effektiv deo men gärna även hälsosam. Desvärre är det fortfarande många som inte vet att aluminiumklorid inte bara täpper igen porerna men kan även innebära risk för cancer. Till skillnad från många andra naturliga deodoranter är Lavilin den första deodoranten som ger en långvarig effekt utan att störa biologiska provesser i kroppen. Är det sant? Mikaella Bjerring från Passion för Hälsa har testat Lavilin deokräm i flera veckor efter Lavilins lansering i Sverige och har delat med sig av sina upplevelser i sin blogg http://passionforhalsa.se/lavilin-naturlig-deodorant-med-probiotika.

 

Om Mikaella Bjering

 

Mikaela är passionerad av allt som gäller hälsa och välmående. Hon är utbildad näringsterapeut och delar med sig av sina erfarenheter i sin blogg passionforhalsa.se. Nyligen testade Mikaela aluminiumfri deodorant Lavilin. Mikaela jobbar heltid med sina passioner; hälsa, personlig utveckling och allt som får livskvalitén att höjas till skyarna. Mikaela har säkert provat väldigt många olika naturliga deodoranter och har goda kunskaper om hur antiperspiranter kan påverka vår hälsa.

 

Vad säger Mikaella om Lavilin?

 

Så skriver Mikaela i sin artikel ”……Konventionella deodoranter, antiperspiranter baserade på aluminiumklorid täpper igen porerna i armhålan så att svetten stängs inne vilket motverkar att den naturliga andning genom huden. Lymfkörtlarna mår självklart inte bra av detta eftersom det är just här en stor del av kroppens utrensning av giftiga ämnen sker. Det är därför viktigt att låta huden andas så att den effektivt kan göra sig av med avfallsprodukter. Sen vill du självklart inte heller använda en deodorant med aluminium eftersom det kan absorberas av kroppen.

Lavilin deodorant med probiotika tillåter din hud att andas så att alla biologiska processer kan fungera som de ska. De goda probiotiska bakterier i deodoranten skapar en hälsosam miljö på huden som motverkar att dåliga bakterier kan frodas och skapa dålig lukt. Precis som probiotiska bakterier bidrar till en balanserad bakterieflora i vår mage och tarm när vi tillför dom via kosten, skapar dessa bakterier en hälsosam bakterieflora på huden. En applicering kan hålla dålig lukt borta i upp till 7 dagar.

 

Lavilin deodorant med probiotika bidrar till:

 

  • Eliminerar svettbakterier som skapar dålig lukt.
  • Stör ej kroppens biologiska funktioner eller täpper igen porerna.
  • Kliniskt och dermatologiskt testad.
  • Inte testad på djur.
  • Miljövänlig.
  • Lämplig även för känslig hud.
  • Fri från aluminium, alkohol och parabener.
  • Innehåller kamomill som verkar lugnande på huden.
  • Innehåller kalendula och arnica som är kända för sina antibakteriella egenskaper.

 

Så använder du Aluminiumfri deodorant Lavilin

 

Applicera aluminiumfri deodorant Lavilin efter att du har duschat och torkat armhålan. Vänta sen ett par minuter innan du klär på dig så att den hinner torka. Det bästa är om du applicerar den på kvällen innan du går och lägger dig. Deodoranten återapplicerar du igen först när du känner av dålig lukt. Den optimala effekten uppnås efter ca 5-7 eftersom din hud i armhålorna behöver tid att vänja sig vid de goda bakterierna.

Jag har länge använt mig av endast naturliga och aluminiumfria deodoranter och jag har upplevt varierande resultat av olika märken. Vissa har fungerat mycket bra och vissa sämre. Jag måste dock påpeka att Lavilin deodorant ger ett överlägset resultat jämfört med andra deodoranter och håller verkligen vad den lovar. Välkommen till Sverige Lavilin!”