+46 722 525 635 | Fri frakt från 499 kr | Fri faktura

I helgen lanserade vi den första aluminiumfri deodorant med probiotika, Lavilin!

På Acadermia-mässan i Stockholm väckte vår nya aluminiumfri deodorant med probiotika från märket Lavilin stort intresse bland besökarna. Lavilin deodoranter skiljer sig från alla andra naturliga deodoranter, de är byggda på ett helt nytt koncept, nämligen probiotika. Det finns ingen liknande produkt på marknaden helt enkelt! De flesta naturliga deodoranter är baserade antingen på bikarbonat som kan tyvärr orsaka irritation i huden eller olika salter såsom aluminiumsalter (alun) som inte heller är särskilt långvariga. 

Lavilin deodoranterna är helt fria från aluminiumklorid, alkohol och parabener och innehåller inte heller salter eller bikarbonat utan istället mjölksyrabakterier, vilket gör att de även passar för personer med känslig hy. De goda bakterierna skapar en viss miljö på huden som motverkar svettbakterier, vilket neutraliserar lukten av svett och gör att man inte luktar illa. Dock fortsätter huden perspirera och biologiska processer störs inte vilket är väldigt viktigt.

Lavilin  har funnits i USA från 90 talet och toppar listorna på Amazon. I helgen på Acadermia.mässan lanserades deodoranterna för första gången i Sverige. Det var framförallt ingrediensen probiotika och den långa hållbarheten i upp till sju dagar som gjorde besökarna nyfikna på produkten.

Lavilins deodoranter med probiotika finns i flera olika varianter, roll-on och stick som håller i 48 respektive 72 timmar. Den finns även som kräm och en enda applicering håller svettlukten borta i upp till sju dagar! Det går även utmärkt att både träna och duscha utan att behöva applicera på nytt efteråt, utan man bör applicera deodorant när svettlukten är tillbaka. Yes, helt obegripligt men effektiviteten av probiotika blir faktiskt även högre om man bara försöker att tvätta sina armhålor varje kväll i fall man inte duschar. Att hålla armhålorna rena hjälper att förlänga effekten av deodoranten. Krämen blev mycket populär på mässan bland både besökare och andra utställare och sålde nästan slut. Lavilins deodorant-stick Sport 48h kom dessutom tvåa i en undersökning i tidningen Aftonbladet där de 12 bästa aluminiumfria deodoranterna listades. 

Prova våra deodoranter från ett kultmärke Lavilin nu!