+46 722 525 635 | Fri frakt från 499 kr | Fri faktura

 

 

Det ska inte vara svårt att vårda huden därför har vi skrivit ansiktsvård steg för steg som är lätt att följa.

 

Ansiktsvård steg för steg nedan hjälper dig att skapa dagliga rutiner som är lätta följa. Ansiktsvårdsrutin är en viktig del av vardagen som gör huden frisk och fräsch. Det är viktigt att du använder produkter som passar din hudtyp för att få det bästa resultatet.

Steg 1. Rengöring

De flesta av oss startar dagen med att påbörja ansiktsrutin efter lång natt för att göra oss pigga, fräscha och redo för dagen. Ett bra tips är att aldrig använda vanlig tvål att rengöra ansiktet med eftersom tvålen torkar ut ansiktet och har en negativ påverkan på både torr och fet hy.

Ett sätt att rengöra ansiktet är genom att använda micellärvatten. Micellärvatten är simpelt och kräver inte vatten, utmärkt om du är på resande fot. Detta har funnits i ett sekel men blev först känt av allmänheten när behovet att rengöra huden snabbt och effektivt växte. Micellärvatten gör snabbt huden ren både på morgonen och kvällen.

Produkten appliceras enkelt på en bomullstuss och tas in i huden genom att göra cirkelrörelser tills smutset är eliminerad. Micellär gör att produkten omsluter makeup och orenheter och tar bort dessa från huden.

I Cosmetic Treasures ansiktsvård sortiment hittar du flera produkter som tar effektivt bort orenheter utan att lämna huden oljig.

 

Steg 2. Toner

Micellärvatten gör huden ren medan toner återställer Ph-balansen i huden. Det bästa med toner är att den förbereder huden på kommande steg. När huden rengörs öppnas porerna och när toner används stängs de igen. Detta gör att det blir lättare för huden att ta åt sig fukt och bli mjuk.

Toner appliceras enkelt med bomullstussar precis som micellärvatten. Efter applicering ska produkten ligga kvar och inte tvättas bort med vatten.

 

Steg 3. Serum

Serum appliceras efter tonern och som ett mjukt lager på ansiktet. Serum tar sig ner på djupet och verkar positivt genom att ge näring och energi år huden. Produkten ska helst vila på huden några minuter innan fuktkrämen appliceras.

Eftersom serumet verkar från grunden kan du välja ett serum som ger den energin som din hy behöver. Kika gärna in i vårt sortiment och hitta ett serum som tillför din hy med näring.

 

Steg 4. Fuktkräm

Efter att ansiktet har rengjorts är det viktigt att ge huden fukt igen och är därför det viktigaste steget i din ansiktsrutin. Genom att välja en hudkräm som passar dina behov kan huden bli mjuk och återfuktad igen.

Krämen appliceras överallt i ansiktet förutom runt ögonen eftersom det kan ge ögon påsar. För att få maximal återfuktning kan du använda både dagkräm och nattkräm som är extra fokuserad på återfuktning. Vi har flera ansiktskrämer som är fuktgivande och som dessutom berikar ansiktet med näring, olika vitaminer och passar även känslig hy.

 

Steg 5. Lägg till olja i ansiktsrutinen

Olja är den del i din ansiktsrutin som kan användas om du känner dig torr och vill ge extra fukt till ansiktet. Det viktiga är att applicera oljan efter krämen eftersom krämen inte alltid kan ta sig igenom olja. Att lägga till mandel eller olivolja i din ansiktsrutin under de kalla vinter månaderna hjälper att motverka torr hy och torra fläckar i ansiktet.

Du hittar ansiktsprodukter i vår katalog på cosmetictreasures.se! Vi erbjuder enbart ekologisk och vegansk certifierade produkter som tillverkas på ett hållbart sätt.