+46 722 525 635 | Fri frakt från 499 kr | Fri faktura info@cosmetictreasures.se

Se till att ha din ansiktsvård steg för steg

Det kan vara väldigt förvirrande att veta vad man ska göra för att få en frisk och vacker hud. Men oavsett vilken hudtyp man har är det viktigt att skapa rutiner kring ansiktsvård som passar just dig. Det finns en hel del grundläggande tips för ansiktsvård steg för steg som man bör följa för att huden i ansikte ska behålla sin friska lyster och må bra länge.

Denna guide kommer att beskriva en enkel rutin som du kan följa steg för steg på ett enkelt och naturligt sätt. Du får rekommendationer  för fet hud/acne men även  för torr eller blandhy med  förslag på de bästa produkter som kan passa just dig att använda.

  • Testa din hudtyptesta din hudtyp

Använd hudvårdsprodukter som passar just dig. Att ta reda på vilken hudtyp du har är ett oerhört viktigt steg. Köper du produkter för ansiktsvård som inte är lämpliga för din hud, kommer de inte bara att vara ineffektiva, men också förstöra huden. Du bör också ta
hänsyn till specifika problem som din hud har, såsom akne eller eksem.

  • Rengöring

Rengör ditt ansikte en gång på morgonen innan du återfuktar och sminkar ansiktet, och en gång på kvällen innan du lägger dig.  Satsa på mjuka alkoholfria rengöringsprodukter som kommer att ta bort överskott av fett och främja frisk hud utan att använda starka medel. Om din hud känns stram eller torr efter rengöring, passar ansiktstvätt  inte din hud och det är dags att prova någon annan produkt, mer skonsam.

OBS: “naturliga” är inte alltid bättre när det gäller hudvård, de kan fortfarande irritera huden.

En bra rengöring  hjälper huden att andas under natten i stället för att igensatt av smuts eller make up. Det enklaste är att genomföra rengöring när du dushar som gör sköljning lättare, men du kan göra så här:

– Först tvätta händerna så att du inte kommer att överföra bakterier till ditt ansikte.

– Blöt din hud med varmt vatten för att öppna upp porerna. Applicera rengöringsmedel och massera in det i huden med cirkulära rörelser. Vissa produkter fungerar bäst om du lämnar den i en minut för att göra det möjligt att lösa smuts och smink, och rengöra porerna på djupet. Under denna tid, fortsätter du att försiktigt gnugga rengöringsmedel i.

– Ta bort rengörRengöring med havtornsoljaingsmedel  med fuktig bomullsstuss eller en svamp,alt skölj med varmt  vatten. Lämna aldrig rengöringsmedel i ansiktet, eftersom det kan orsaka irritation i huden.

– Avsluta gen
om att skölja huden med kallt vatten för att stänga porerna och förhindrar smuts att komma tillbaka in i dem, och därmed förebygga inflammation. Det kommer också att hjälpa huden se  mer fräsch mindre röd ut.

– Torka ansiktet försiktigt genom att badda den med en ren handduk eller hushållspapper. Smutsiga handdukar överför hundratals bakterier på huden.

 

 

  • Ansiktsvatten

Några minuter efter rengöring applicera ansiktvatten/toner med hjälp av bomullstuss. Toner används för att återställa hudens naturliga pH-nivåe som var förändrats under rengöring. Genom att återställa huden till sitt naturliga pH, du också gör huden mer motståndskraftig moToner utan alkoholt bakterier . Det finns många olika typer av toner. Välj ansiktsvatten som passar din hudtyp. Det är mest viktigt med människor som har en fet hudtyp. Om du inte har fethy, välj en som är utformad för normal och känslig hud men gärna utan alkoholg. Hur använder du toner?

– Applicera en liten mängd av toner på en bomullstuss och torka helt enkelt över hela ansiktet, men var noga med att undvika det känsliga området runt ögonen.

– Skölj inte bort!

 

  • Återfuktning

Efter rengöring och toning bör du återfukta ansiktet med fuktkräm som passar din hudtyp. Detta steg får du inte missa, även om du har en fet hudtyp. Det är särskilt viktigt för dem med torr hud. Det finns massor av återfuktande hudvårdsprodukter att välja, såsom geler, krämer och serum. Läs på och välj den som passar dig eftersom ansiktskrämer har olika syfte, allt från förebyggande av rynkor till helt enkelt återfuktande. Gör så här:

ansiktscreme för torr hy– När tonern torkas, applicera en liten klump av ansiktskräm över  ansiktet och halsen.

– Om du inte har använt tillräckligt med fuktkräm och huden känns fortfarande lite torr, lägg lite till av krämen. Om du använder för mycket och huden känns alltför fet, torka av rester av kräm med servett.

– Använd en separat fuktkräm som är specifikt utformad för det känsliga området runt ögon och läppar för att förhindra tidigt åldrande eller svullnad.

 

 

  • Exfoliering

En eller två gånger i veckan, i stället för ditt dagliga rengöringsmedel, bör du rengöra huden med en exfolierande produkt.  Se till att det är inget alltför hårt, det bör inte kännas som sandpapper på din hud. Peeling är viktigt eftersom det tar bort döda hudceller och därmed påskyndar förnyelse av hudceller. Dessutom rengör det porerna på djupet vilket underlätter serum och krämer att komma in djupasteExfolierande mask för ansikte hudlager och fylla huden med nödvändiga vitaminer och mineraler.

– Ta bort makeup först, massera sedan försiktigt peeling i cirkulära rörelser under en halv minut. Gnugga inte för hårt, var försiktig. Du försöker bara att ta bort döda hudceller, inte ett helt hudlager!

– Se till att du får in i veck från näsan som ofta bli igensatta upp och utveckla pormaskar.

  • Ansiktsmask

Applicera en ansiktsmask regelbundet. Återigen, det finns många alternativ, peel-off masker är bäst för oren hud, medan rika, fuktgivande masker är bäst för torr hud. Ansiktsmask är den bästa delen av din skönhet, varför inte göra det till en avkopplande session?

Ansiktsmask mot fläckar i ansiktetfläckar– Använd en fin, mjuk, företrädesvis naturlig ansiktsmask en gång i veckan eller mindre.

– Du kan också prova att göra en ansiktsmask själv om du har ont om pengar eller vill prova något helt naturligt.

– Applicera ansiktsmask enligt instruktionerna på paketet, på rent och varmt ansikte för bästa resultat, och skölj med kallt vatten. Lämna aldrig masken längre än vad som föreslås (normalt ca 15 minuter).

 

 

 

  • Disciplin!

Håll dig till din rutin! Din hud behöver vänja sig vid en viss frekvens och de produkter du använder. Ibland kan någon hudvårdsprodukt verka negativt vid första användning särskilt naturliga, men det blir bättre oftast efter huden har anpassat sig.

  • Varning

Om din hud förbättras inte efter en viss tid (cirka en månad), kan det vara dags att prova några andra produkter eller döka hjälp hus hudspecialist.

Läs mer om ansiktsvård steg för steg här>

 

LYCKA TILL!