+46 722 525 635 | Fri frakt från 499 kr | Fri faktura

Därför ska du använda en dagkräm med SPF!

Letar du efter en bra och återfuktande dagkräm för din hy? Då bör du använda dig utav en med SPF i. Det är precis vad din hy behöver för en bra start på dagen! SPF är en förkortning av Sun Protection Factor som betyder ”Solskyddsfaktor” på svenska. Så en dagkräm med SPF är en dagkräm med solkräm i. Så simpelt är det!

Men varför är det då så bra med en dagkräm som har solkräm i sig? Jo, det skyddar din hy mot solen och skyddar även mot föroreningar i luften. Dock kan inte dagkräm med solkräm i skydda både emot UVA och UVB-strålning. Man kan inte ersätta solkräm med dagkräm. Så ska du ut till en plats där det är väldigt soligt som bör du använda dig utav solkräm. Det är en fråga som många ställer när sommarvärmen är på väg. Det är viktigt att prata med en specialist på hudvård när man undrar något, istället för att chansa.

 

Hur dagkräm med SPF skyddar din hy

– Man skyddar huden från solen med hjälp av fuktkräm med SPF-skyddet. Kvarhållningen av fukt i huden utarmas annars från solens exponering. Genom att bibehålla hudens förmåga att skapa kollagen kommer huden inte bara vara fuktad utan också vara mindre benägen för fina linjer och rynkor.

– En bra ansiktskräm med SPF kan minska förekomsten av hudcancer. Det är inte alls konstigt att sätta på sig solkräm när man ska sola men många glömmer att ansiktet är exponerat för solljus varje timme av dagen oavsett om du vill sola eller ej. Därför är det alltid viktigt med skydd varje gång du ska ut.

– Som en del av hudens naturliga åldrande upplever många människor missfärgning genom vissa hudområden. Dessa missfärgade områden i huden kan reduceras genom ordentligt skydd från solen dvs användning av fuktgivande produkter som innehåller SPF.

Det kan vara svårt att veta vilken kräm som passar just dig. Men man kan enkelt ta reda på vilken hudtyp man har genom att prata med någon som är specialiserad på just hudvård eller läs vår guide för att testa din hud själv. Du kan få hjälp och råd på vilka produkter som passar just dig, och vad du kan göra för att skapa balans i din hy. Kanske använder du en produkt som du egentligen inte bör använda? Det är mycket lärorikt och du kommer sedan att vara proffs på just din hy!