+46 722 525 635 | Fri frakt från 499 kr | Fri faktura

En fråga varför använda nattkräm är inte alls enkel

Under dagen blir vår hud trött och stressad vilket negativt påverkar processer av hudcellförnyelse. Trots de naturliga försvarsmekanismer som aktiveras i huden på natten behöver man använda nattkräm som den viktigaste omsorgen.

Nattetid är den bästa tiden när huden får en möjlighet att återfå sin styrka och producera kollagen. Medan alla organ i kroppen vilar börjar processer av detoxing och hudcellfönyelse aktiveras. Detta förbättrar hudens ton och lyster. De aktiva ingredienserna i nattkrämer och serum absorberas bättre av huden. Huden tar in näringsämnena fortare och bildar nya hudceller snabbare, tack vare specifika komponenter som ingår i nattkrämer förbättras blodcirkulationen i huden och ämnesomsättningen. Detta i sin tur förstärker hudens skyddsbarriär.

 

Vad är fördelen med nattkrämer för ansiktet, jämfört med dagkrämer eller serum?

Under dagen måste vi skydda huden från den aggressiva påverkan av yttre faktorer. Det betyder att syfte med dagkrämer är att hjälpa huden klara sig effektivt under dagen och inte blir skadat allt för mycket. Därför rekommenderas det att dagkrämer har SPF-faktor och återfuktar huden snabbt inför make-up.

Till skillnad från dagkrämer innehåller nattkrämer mer aktiva ingredienser som penetrerar de djupa hudlagren, hjälper till att återställa huden efter dagen. På natten vilar huden ordentlig, får en mäöjlighet att boosta energi och återfukta extra mycket för att aåterfå sin friska och fina utseende på morgonen.

 

Hur du hittar rätt nattkräm för din hudtyp och dina behov

 

Så snart du ser ett hudproblem utvecklas bör du omedelbart åtgärda det. Välj din nattkräm efter din ålder och hudtyp. Till exempel:

Om din hud är akne-benägen, välj en renande kräm.

Om din hud är torr, föredra rika, krämiga texturer.

Om din hud är fet väljer du formler som är mindre rika, till exempel vätskor eller geler.

I tjugoårsåldern väljer du en fuktgivande nattkräm som gör att huden kan reparera skador från sol och sömnbrist.

I trettioårsåldern väljer du en nattkräm mot rynkor för att sakta ner hudens åldrande, förfina dess struktur och återställa utstrålningen till din hy.

Om du har mogen hud, använd en anti-aging kräm som ökar hydrering, stimulerar cellförnyelse och kollagenproduktion.

Vi har flera olika nattkrämer att välja som passar just din hudtyp. Tänk om du har en känslig hud att välja alltid anpassade produkter.