+46 722 525 635 | Fri frakt från 499 kr | Fri faktura

En guide för de bästa oljorna för hud och hår

 

Användandet av naturliga oljor  har den senaste tiden blivit väldigt trendigt inom skönhetsområdet. Här vill vi tipsa dig om bästa oljorna för kropp och hår. Dessa oljor kan användas både rena som de är eller i olika skönhetsprodukter för hud och hår.

Här är vår lilla guide för nyttigaste oljor för skönhet!

 

Macadamia

Macadamiaolja från macadamianötter är känd för sina mjukgörande och återfuktande egenskaper. Sammansättningen av fettsyror i oljan liknar det som finns i vår hud så det passar utmärkt för de med känslig hy. Det ger håret och huden ett fint lyster samt verkar återfuktande på djupet. Macademia hudvårdsprodukter ger näring och återfuktar och därmed bevarar hudens naturliga fuktbalans.

 

Argana

Arganolja är en kunglig olja som är rik på fettsyror, vitamin A och E samt Omega 6 och 9 vilka återfuktar huden på djupet. Denna unika olja hjälper till att stärka din hud samt gör den silkeslen. Oljorna i hårvårdsprodukterna återfuktar och reparerar även torrt och slitet hår.

 

Shea

Sheasmör är rikt på fettsyror och vitaminerna E, F, A och D som ger näring och föryngrar huden. Den gör även din hud elastisk och motverkar bristningar.Hårvårdsprodukter med sheasmör stärker och bevarar hårets fuktbalans samt ger ett glänsande och friskt hår.

 

Avocado

Avocadoolja passar bra till personer med torr hud på grund av sin fett konsistens. Denna oljan är en naturlig källa till nyttiga komponenter som sitosterol, lecitihin och squalene.

 

Marula

Marulaolja kommer från exotisk marula från Södra Afrika. Denna lyxoljan är extra rik på antioxidanter, oljesyra , linolsyra och även katekiner och flavonoider. En bra fynd för din torr hud!

 

Hampa

Hampafröolja är en av produkter som passar bra för fett hud. Det absorberas snabbt av derman och är rik på antioxidanter, nyttiga fettsyror, omega 3 -6. Det vårdar och återfuktar hud och hår, har en föryngrande effekt.

 

Jojoba

Jojobaolja är en verkligen universell medel för hudvård och hårvård med lugnande och balanserande egenskaper. Det kan optimera talgproduktion och därför passar utmärkt för fett hy.

I vårt katalog hittar du många rena och effektiva ekologiska produkter för hudvård och hårvård med värdefulla oljor.