+46 722 525 635 | Fri frakt från 499 kr | Fri faktura

Har du känslig hud? Tänk på flera saker som du bör göra!

Bra hudvård för känslig hud börjar inifrån. Drick tillräckligt med vatten, gärna ibland med citron. Det rekommenderas att dricka ett glas citronvatten först på morgonen om du har känslig hud. Detta kan vara till hjälp eftersom vitamin C och antioxidanter i citronen hjälper till att hantera fria radikaler. Dessutom hjälper citronvatten att avgifta ditt blod, vilket i sin tur förebygger fläckar, akne och rynkor, och ger din hud en naturlig glöd.

Eftersom känslig hud ofta är förknippad med torrhet är det viktigt att återfukta huden regelbundet, vilket gör det till ett viktigt steg i varje hudvårdsrutin. Fuktighetsbevarande medel låser in fukt i huden, förbättrar dess fuktighetsnivå, lugnar huden, återställer hudens lipider och förbättrar skyddsbarriär.

Välj din fuktkräm noggrant, en som passar din hud. Föredra ekologiska produkter framför dem som är fyllda med kemikalier och syntetiska dofter då dessa kan irritera huden. Du ska leta efter fuktgivande krämer gjorda speciellt för känslig hud. Välj produkter som innehåller naturliga ingredienser som oljor och extrakt, dessa kontrollerar oljeproduktionen och lugnar huden på ett naturligt och skonsamt sätt.

Glöm inte att applicera solkräm för ansiktet. Överdriven exponering för solstrålar kan skada hudcellerna, vilket ofta leder till hudutslag och andra problem. Applicera alltid solskyddsmedel innan du går ut oavsett väder då UV strålar kan vara lika starka även om det är molnigt. Använd ett bredspektrum solskyddsmedel, helst en med zinkoxid och titanoxid. Undvik att använda solskyddsmedel med mer än SPF 30, eftersom de har en högre mängd komedogena ingredienser som kan vara skadliga för känslig hud.

Att vårda känslig hud med rätt anpassade och vänliga produkter är som A till Ö!

Alla vill ha ju en fin hy med frisk lyster och jämn färg, men de har det svårt att hitta en bra ansiktskräm, mild rengöring eller mer aktiv hudvård. Alla dessa produkter under varje steg ska tillsammans vårda känslig och problemhud. Hos oss lägger vi stor fokus på att välja och erbjuda hudvårdsprodukter i fin kvalité, bra innehåll och som ger resultat. Rätt hudvård hjälper till att lindra torrhet, dermatit, eksem och flera andra hudproblem. Börja med våra tips ovan och skapa en bra hudvård för känslig hud.