+46 722 525 635 | Fri frakt från 499 kr | Fri faktura

Att vårda känslig hud med rätt anpassade och vänliga produkter är som A till Ö!

 

Senast deltog Cosmetic Treasures i Harmoni-Expo mässan som attraherar dem som är intresserade av kroppen, själen och sambandet där emellan. Cosmetic Treasures deltog i mässan för att sprida budskap om bra hudvård för känslig hud!

Mässan erbjuder allt från healing, spiritual vägledning till rådgivning för ett friskare liv och inspirerar till att ta ansvar för sin egen hälsa. Cosmetic Treasures var med och vi pratade om hudens hälsa och ens vård. Så många visade sig att vara intresserade av hudvårdsprodukter som passar känslig hud! Varför så? Det finns bara ett svar. Det finns alldeles för lite produkter på marknaden som verkligen gör sitt jobb.

 

Tips för att ta hand om känslig hud

 

1. Drick tillräckligt med vatten, gärna ibland med citron. Det rekommenderas att dricka ett glas citronvatten först på morgonen om du har känslig hud. Detta kan vara till hjälp eftersom vitamin C och antioxidanter i citron hjälper till att hantera fria radikaler. Dessutom hjälper citronvatten att avgifta ditt blod, vilket i sin tur förebygger fläckar, akne och rynko och ger din hud en naturlig glöd.

 

2. Eftersom känslig hud ofta är förknippad med torrhet är det viktigt att återfukta huden regelbundet, vilket gör det till ett viktigt steg i varje hudvårdsrutin. Fuktighetsbevarande medel låser in vatten i huden, förbättrar hydrering, lugnar huden, återställer hudens lipider och förbättrar hudens fuktbarriär.

Välj din fuktighetskräm noggrant, en som passar din hud. Föredra ekologiska produkter framför de som är fyllda med kemikalier och doft. Du kan hitta olika fuktgivande krämer speciellt gjorda för känslig hud i apotek och livsmedelsbutiker.

Undvik fuktighetskräm som innehåller konstgjorda dofter och färger, eftersom de kan irritera huden. Välj istället produkter som innehåller fördelaktiga ingredienser som ylang-ylangolja, som kontrollerar oljeproduktionen och lugnar huden

 

3. Glöm inte att applicera solkräm för ansiktet. Överdriven exponering för solstrålar kan skada hudcellerna, vilket ofta leder till hudutslag och andra problem. Applicera alltid solskyddsmedel innan du går ut. Använd ett bredspektrum solskyddsmedel, helst en med zinkoxid och titanoxid. Undvik att använda solskyddsmedel med mer än SPF 30, eftersom de har en högre mängd komedogena ingredienser som kan vara skadliga för känslig hud.

 

Bra hudvård för känslig hud är nödvändig

 

Alla kvinnor vill ha en fin ny med frisk lyster och jämn färg, men de har det svårt att hitta en bra ansiktkräm och mild rengöring som hjälper att vårda känslig och problemhud. SeboCalms produkter som Cosmetic Treasures distribuerar i Sverige har stor fokus just på behandling av olika hudbesvär såsom rodnad, klåda, irritation, flagnande hud, torrhet, dermatit, eksem, mm. Många kvinnor och män kom till oss, provade SeboCalms mjukgörande och återfuktande ansiktsvårdsprodukter, och var välldigt imponerade av hur det kändes. Krämer går in i huden snabbt, återfuktar och mjukgör omedelbart dessutom doftar diskret och väldigt fräsht. Vi är jätteglada och tacksamma för alla positiva respons från våra besökare. Samtidigt är vi övertygade att ett sånt resultat är ju tack vare aktiva ingredienser och genomtänkta formula i SeboCalms produkter.

Nu ser vi på Cosmetic Treasures att se fler återkommande kunder hos oss! Hitta din favorit SeboCalm produkt här.