+46 722 525 635 | Fri frakt från 499 kr | Fri faktura

Skapa ditt eget hemmaspa med havets salt och eteriska oljor!

 

Havets salt och dess nyttigt innehåll.

Medicinsk forskning och mångfaldiga studier har utan tvivel bevisat att havets salt är gynnsamt för behandling av många hälsobesvär. Ledinflammationer, psoriasis, eksem, acne, luftrörsbesvär och depression är bara några få att nämna. Mängder av mineraler i salt hjälper till att lindra olika hudbesvär. Det förnyar hudceller, regenererar huden och skapar avslappning. Badet med havssalt hjälper till att minska smärtor och bekymmer.

Havssaltets utrensande effekt och innehåll som är rikt på mineraler är även ett fantastiskt medel för att hålla huden frisk. Det främjar cellförnyelsen,  tillför syre till cellerna, förbättrar cellernas ämnesomsättning, bidrar till en bra blodcirkulation. Saltet rengör på djupet och ger näring för att reparera huden.

Vatten kan slita hårt på huden, samtidig som det torkar ut den. Din hy blir torr om du uppehåller dig mycket i vatten, antingen i form av bad eller under duschen, i simhallen, etc. Salt har dock en god egenskap, det stänger nämligen porerna i huden och därmed torkas den inte ut på samma sätt som om du badar i vatten utan salt. Men saltbadet skall användas med måtta. För använder du för mycket salt, får det motsatt effekt, nämligen att det torkar ut hyn. Det är relativt enkelt att använda salt i samband med badet, men vi rekommenderar att du använder ett bra salt, rikt på mineraler och nyttiga egenskaper.

 

Testa att tillsätta eteriska oljor till saltbad!

Att tillsätta Eteriska oljor till fotbadet kan ge många fördelar och vilken eterisk olja du bör välja beror på vad du vill uppnå. Nedan kommer några förslag på oljor som du kan använda. Tillsätt 3-5 droppar eterisk olja gärna i kombination med havssalt eller magnesiumsalt. Eteriska oljor har olika egenskaper, vilket du kan läsa mer om på respektive produktsida, och därför är det också viktigt, att du väljer någon som har aromaterapi egenskaper, samt är bra och vårdande för hyn och kroppen.

Dessa behöver du för ditt hemmaspa:

  • Ett badkar med ljummet eller varmt vatten, det skall vara minst 2/3 delar fyllt
  • 1 kopp havssalt eller badsalt
  • 2 matskedar olja, t.ex. arganolja eller alternativt mandelolja
  • Eventuellt 2-3 droppar eterisk olja, t.ex. lavendelolja, citronolja m.m.

Så använder du havets salt i badkar:

  1. Fyll badkaret med ljummet vatten. Se till att 2/3 delar är fyllda så att mängden av salt och eteriska oljor fungerar rätt och inte blir för stark.
  2. Blanda eterisk olja med salt för att uppnå effekten av ett hemmaspa. Gör det innan du tillsätter salt i badkaret. Se till att saltet löses upp.
  3. Härefter är vattnet klart – det är bara att krypa ner i det och njuta av en halv- timmes spaupplevelse hemma.
  4. När du är färdig kan du med fördel smörja in dig med någon härlig mjukgörande kroppskräm eller olja för att få en uppfriskande och vårdande effekt.

 

Tips på eteriska oljor som kan användas i badet:

Bergamott

Eterisk olja bergamott har en frisk doft av citrus. Oljan fungerar uppfriskande, stärkande och renande. Den kan bland annat hjälpa till vid förkylning, trötthet och oro.

Ylang Ylang

Eterisk olja ylang ylang har en tropisk blommig doft som är mycket behaglig. I aromaterapi används oljan främst för dess lugnande och upplyftande egenskaper. Den passar utmärkt i bad, särskilt bra vid stress, oro och insomningsbesvär.

Eukalyptus

Eterisk eucalyptus olja är en fantastisk olja med många användningsområden. Traditionellt har den använts till medicinskt bruk mot hosta och hälsobesvär. Eukalyptusoljan passar också fint till fet och problemhud, normaliserar produktionen av fett och minskar porerna. Den har också avslappnande effekt på spända muskler, minskar huvudvärk.

Lavendel

Eterisk lavendelolja är känd för sina rogivande egenskaper. Doften av lavendel har en fantastisk förmåga att reducera spänningar. Inom ayurvedisk tradition anses lavendeloljan vara utmärk för ett stressat, irriterat och uppjagat sinne som behöver varva ner. Örten är även känd för att främja bra sömn. Lavenelolja tillskrivs även många terapeutiska egenskaper: inflammationshämmande, antiseptisk, antibakteriell, balanserande och regenererande.