+46 722 525 635 | Fri frakt från 499 kr | Fri faktura

Många tror att ansiktsoljor passar mest till torrisar. Helt fel! Det finns faktiskt mycket olika oljor som renar fet hy och lindrar inflammerade porer. Välj helst ekologisk ansiktsolja utan tillsatser. Här vill vi berätta lite om hur oljor och serum fungerar och hur du skall använda dem.

Användning av oljor både för kroppen och till ansiktet har blivit allt vanligare den senaste tiden. Använd helst ekologisk ansiktsolja utan tillsatser. Det kan du lätt att göra genom att kolla innehållsförteckning och kolla upp om du är osäker om någon ingredient. Ansiktsolja har tidigare förknippats med personer som har torr hy, men det är faktiskt fel. Det finns mycket olika oljor som passar olika hudtyper och har olika påverkan på hyn. Ecolaboratorie har tagit fram ekologisk ansiktsolja utan tillsatser som kommer i olika alternativ bla för fet hy, blandhy och hud med acne. Dessa ansiktsoljor innehåller en speciell sammansättning av oljor med mycket fleromättade fettsyror som har en lätt känsla och som enkelt kan absorberas av huden.

Alla ansiktsoljor från Ecolaboratorie består enbart av ekocertifierade oljor och växtextrakt, alltså inga andra onödiga tillsatser och konservanter. Oljan för fet hy har noggrant utvalda oljor med starka egenskaper för att rena och minska stora porer samt normalisera produktion av fett i talgkörtlarna. Oljan innehåller den unika organiska ingrediensen olja av vindruvskärnor, vilket förebygger irritation i huden, ger ett friskt lyster och gör att hyn ser matt ut. Den har dessutom lugnande egenskaper för huden.

Ansiktsoljorna kan användas antingen som ett serum innan applicering av ansiktskräm eller blandas tillsammans med ansiktskrämen. Du kan även prova att blanda flera oljor med varandra! På det sättet kan du ge vård som din hy behöver just den dagen. Hudens tillstånd kan förändas beroende på årstid, yttre- och innepåverkan, stress, mm. Därför är det väldigt smidigt med att kunna kombinera oljor med kräm.

Det finns även ett till bra alternativ till dig somm vill applicera serum och olja samtidigt. Ecolab har utvecklat en sådan produkt Lefting Serum in Oil som innehåller bla hyaluonsyra och olika vitaminer i kombination med välgörande oljor. Serum som kommer i oljeform, är högintensivt närande samt vårdande. Man använder serum under dag- eller nattkrämen beroende på om man vill ge huden en kick under dagen eller på natten då huden är som mest mottaglig för återuppbyggning. Även övriga oljor avsedda för ansiktet är oerhört populära då de av naturen verkar närande.

Det är egentligen ingen större skillnad på en ansiktsolja än en ansiktskräm då de har ungefär samma effekt, men en skillnad är att en ansiktsolja kan tränga in djupare i huden än vad en kräm gör och kan därmed vårda huden inifrån. Oljorna är dessutom helt fria från vatten, vilket gör att de passar alldeles utmärkt nu under vintern när det är kallt ute och kan därför inte frysa på huden. Dessutom tillför oljorna en extra fuktboost till huden, vilket också behövs när det är kallt och torrt ute.

En ansiktsolja används på liknande sätt som en ansiktskräm. Massera in 2-3 droppar morgon och kväll på väl rengjord hy. Oljorna kan även användas som en kur under natten för att tillföra extra fukt till huden. Tillsätt då bara några extra droppar av oljan på huden och låt verka under natten. Oljan tränger snabbt in i huden utan att täppa till porerna.

Nu har vi fått flera fina ekologiska ansiktsoljor! Kanske du också vill testa naturliga serum och oljor för att ta del av deras många fördelar. Kolla gärna in produkterna som vi har valt ut för denna kategori här!