+46 722 525 635 | Fri frakt från 499 kr | Fri faktura

Ekologiska ansiktsoljor är riktiga näringsbomber för huden och dess popularitet ökar. Många tror att ansiktsoljor passar mest till torrisar. Det är inte sant! Det finns mycket olika ansiktsoljor som passar olika hudtyper och kan boosta en torr, normal eller fett hy.

 

Vad är en ansiktsolja

 

En olja för ansikte innehåller fetter från värdefulla växter vilka ger näring till huden. De mest kända välgörande oljor är  jojoba-, mandel- och olivolja. Efter applicering blir derman mjukare och samtidigt välskyddad, man får en hälsosam lyster i ansiktet. Dessutom är ansiktsoljor mycket näringstäta och rena, inga konservmedel och onödiga tillsatser används under deras tillverkning.

Användning av oljor både för kroppen och till ansiktet har blivit allt vanligare den senaste tiden. Däremot är inte alla oljor lika rena och nyttiga. Det går bra att välja en ekologisk ansiktsolja utan tillsatser genom att kolla innehållsförteckning och kolla upp om du är osäker om någon ingrediens.

 

Hur använder man en ansiktsolja?

 

Ansiktsoljorna kan användas antingen som ett serum innan applicering av ansiktskräm eller blandas tillsammans med ansiktskrämen. Du kan även prova att blanda flera oljor med varandra! På det sättet kan du ge vård som din hy behöver just den dagen. Hudens tillstånd kan förändas beroende på årstid, yttre- och innepåverkan, stress, mm. Därför är det väldigt smidigt med att kunna kombinera oljor med kräm.

En ansiktsolja appliceras på liknande sätt som en ansiktskräm. Massera in 2-3 droppar morgon och kväll på väl rengjord hy. Oljorna kan även användas som en kur under natten för att tillföra extra fukt till huden. Tillsätt då bara några extra droppar av oljan på huden och låt verka under natten. Oljan tränger snabbt in i huden utan att täppa till porerna.

 

Kan man använda en olja på en fett hy?

 

Det finns faktiskt mycket olika oljor som renar fet hy och lindrar inflammerade porer. Vissa ansiktsoljor innehåller en speciell sammansättning av oljor med mycket fleromättade fettsyror som har en lätt känsla och som enkelt kan absorberas av huden. Man ska bara välja en produkt som är speciellt anpassad för den fetta hudtypen.

 

Ansiktsolja eller ansiktskräm?

 

Det är egentligen ingen större skillnad på en ansiktsolja än en ansiktskräm då de har ungefär samma effekt, men en skillnad är att en ansiktsolja kan tränga in djupare i huden än vad en kräm gör och kan därmed vårda huden inifrån. Oljorna är dessutom helt fria från vatten, vilket gör att de passar alldeles utmärkt nu under vintern när det är kallt ute och kan därför inte frysa på huden. Dessutom tillför oljorna en extra fuktboost till huden, vilket också behövs när det är kallt och torrt ute.