+46 722 525 635 | Fri frakt från 499 kr | Fri faktura

Därför ska du använda hårinpackning….och välj helst ekologisk som är fri från starka kemikalier.

Ekologisk hårinpackning är något som kan komplettera din dagliga hårvårdsrutin. Håret behöver lite mer kärlek och det kan du ge genom att använda en rätt anpassad hårmask 1-2 gånger i veckan. Den ger näring och bibehåller hårets naturliga glans och elasticitet. Hos oss hittar du ekologiska hårinpackningar som passar just din hårtyp och kan därmed hjälpa dig till att få friskare hår!

Ett tips är att använda hårmask efter schamponeringen. Det finns även masker som är gjorda för att appliceras innan man tvättar håret men här ska vi prata om hårinpackningar som används på nytvättat och fuktigt hår. Det finns flera fördelar med det. Håret blir lätt hanterligt, det minskar hårbrott, gör hårstrån mjuka, ger lyster, återfuktar, vårdar hårbotten och mycket mer. 

Anledningen till användningen av hårmask efter schampo är att schampo öppnar upp översta lagret av hårstråna för att få bort smuts och olja. När man följer upp med hårmask så trängs produkten in djupare, reparerar och återfuktar bättre. När du avslutar med balsam så stängs översta hårlagret och på sätt stängs alla viktiga vitaminer och näringsämnen från inpackningen in så de kan verka ordentligt.

Så här använder du ekologisk hårinpackning:

Blöt håret och när den är dränkt ordentligt så applicerar du en lagom mängd schampo på hårbotten och sprid ut över hela längden. Med hjälp av fingertopparna massera in med bestämd cirkulära rörelser för att avlägsna smuts, olja och produktrester. Om du har känslig hårbotten droppa gärna in ett par droppar av rosmarin eterisk olja i handflata och blanda med schampo. Om du lider av mjäll kan du ta hjälp av en schampo borste. Skölj av ordentligt med ljummet vatten.

Krama överflödigt vatten ur håret efter att du har sköljt av schampo och sedan applicera hårmasken i längderna. Undvik att massera masken in i hårbotten då det kan bidra till flottigt hår. (Observera att det finns vissa masker som kan masseras in i hårbotten. Läs gärna instruktioner på baksidan före användning).

Du kan låta masken verka mellan 5 minuter till 1 timma till 24 timmar. Du bestämmer ! Virra in håret med en handduk blöt med hett vatten för att hjälpa produkten gå in ännu djupare. Skölj bort masken efter att ha låtit den verka i önskad tid. Följ efter och avsluta med balsam. Ett tips om du vill få extra näring använd ett par droppar av någon eterisk olja i balsam. Det ger dessutom en trevlig doft som du trivs med och som håller ett tag. Hos oss kan du hitta eteriska oljor som kommer från organiska odlingar och är veganskt-certifierade.

Här kommer våra produkttips för olika hårtyper och behöv.

Har du färgat och skadat hår? Välj produkter som innehåller feta oljor och naturliga ämnen som är bra på att reparera hårstrån. Exempelvis, har vi Ecolatier Keratin Kit  (schampo, balsam och hårmask) som reparerar hårstrån med hjälp av kerapeptider som är kända för sina goda egenskaper för skadat hår.  Ecolatiér REVIVE ekologisk hårinpackning  med arganolja som är en intensivt vårdande hårinpackning för dig med färgat och skadat hår. Som en aktiv komponent i hårinpackningen bidrar arganoljan till att ge håret glans samt vårda och ge näring till torrt och livlöst hår. Den motverkar kluvna toppar och förbättrar hårets kambarhet. Den organiska arganolja är laddad med vitaminer och väsentliga näringsämnen. Organiskt extrakt av mandel stärker hårsäckarna och förhindrar håravfall.

Har du tunt, livlöst och frissigt hår? Testa  Ecolatiér VOLUME ekologisk hårinpackning  med hampafröolja passar dig som har tunt och frissigt hår. Organiska aktiva ingredienser ger hårstrån näring, vitaminer och förbättrar hårets glans. Dessutom innehåller hårinpackningen även olja av marula som stärker håret och ger glans, upplivar hårets struktur. Babassu olja återskapar effektivt hårets friska glans och främjar dess hälsosamma lyster. Hårinpackningen blåser nytt liv i håret med ökad volym, glans och mjukhet som resultat! 

Om du lider av håravfall och har torrt hår så rekommenderar vi Ecolatiér GROWTH ekologisk inpackning  med aloevera. Det är en intensivt vårdande hårinpackning passar dig som har kluvna och torra hårtoppar. Dess aktiva ingredienser ger hårstråna näring, motverkar dess torrhet och förbättrar hårets kambarhet. Ekologisk aloe vera återfuktar effektivt samt förhindrar håravfall. Denna hårinpackning innehåller också avokadoolja som är rik på vitaminer. 

Avsluta med hårolja eller serum.

En hårolja är det perfekta avslutet på din hårvårdsrutin då det skyddar hårstråna mot yttre påfrestningar samt ger håret näring och vitaminer som bidrar till ett friskare, starkare och glansigare hår. 

Vi har ekologiska håroljor i form av fluid alltså blandat med växtextrakt,  som går snabbt in i hårstrået och tynger inte håret . Välj mellan arganolja som bidrar med näring och glans till skadat och färgat hår eller en hårolja med macadamia som reparerar, ger näring till tunt och frissigt hår. Hos oss hittar du även två olika leave-in serum i spray form. Serumet är lätt att använda och hjälper till att bibehålla hårets friska utseende samt har ett värmeskydd. Det passar helt utmärkt att använda under styling och andra yttre påfrestningar. Spray innehåller ekologisk oljor, extrakt och vitaminer och behöver inte tvättas bort.

Hos oss hittar du naturliga och ekologiska hårvårdsprodukter som passar just dig och dina behov.