+46 722 525 635 | Fri frakt från 499 kr | Fri faktura

Ekologisk och vegansk hudvård för kroppen.

Ekologisk och vegansk hudvård varumärke. Ecolatier är ett ärligt varumärke som producerar ekologiska och vegansk certifierade hudvårdsprodukter på ett hållbart sätt. Varumärket lägger stor vikt på att skapa produkter av hög kvalité som vårdar hud och hår skonsamt.

Varför du ska välja ekologisk och vegansk hudvård…

1. Bättre för djuren Det är underförstått att veganska produkter är bättre för djuren. Även om de flesta veganska produkterna inte testas på djur är det fortfarande bra att veta att produkten är både vegansk och inte djurtestade, “cruelty-free”. Då kan du med ett gott samvete använda dina favoritprodukter och bidra till en bättre värld för djuren.

2. Snällare mot din hy Veganska och ekologiska produkter är inte endast godare för djuren men också för din hy. Ekologiska och organiska produkter produceras utan bekämpningsmedel och gödningsmedel vilket annars kan irritera huden. Ingredienserna är också helt naturliga vilket oftare är mycket bättre en syntetiska, däremot betyder det inte att du inte kan vara allergisk. Läs alltid innehåll och konsultera med din läkare ifall du är osäker. Samtidigt innehåller de flesta veganska produkterna färre ingredienser vilket gör det enklare att hålla reda på vad du faktiskt använder.

3. Rikt på vitaminer och antioxidanter En annan fördel med vegansk hudvård är att ingredienserna som tas från växter oftast ger mer vitaminer. Inte bara detta utan en mängd av antioxidanter, mineraler och naturliga oljor hjälper till att reparera och underhålla en mjukare hy. Vilket bidrar till en friskare utseende som håller längre.

4. Skadar inte naturen Eftersom ekologiska produkter använder naturligt odlade ingredienser som är fria från giftiga bekämpningsmedel och gödningsmedel, lämnar de inte ett skadligt fotavtryck på planeten, särskilt jorden, vattnet och luften. Ekologiskt jordbruk är också bättre för de vilda djuren, orsakar lägre föroreningar från bekämpningsmedel och gödselmedel och producerar mindre koldioxid och mindre farligt avfall. Genom att använda organiska hudvårdsprodukter hjälper du till att minimera din miljöpåverkan och stödjer en mer hållbar framtid inom skönhetsvård.

Vilka ekologiska och organiska ingredienser är bra för just dig…

Ifall du är nyfiken på alla våra produkter eller är osäker på vad du behöver så går det att hitta all vår relevant kroppsvård här: duschgel & kroppsrengöring, här hittas duscholjor, tvålar och skrubbar, kroppsåterfuktare, här finns body butters, kroppskrämer och oljor, slutligen för händer och fötter finns det anpassade produkter som lindrar torr hud och reparerar sprickor eller skoskav.

Vill du veta mer om en specifik ingrediens?

Hampafröoljan i Organic Cannabis serien erhålls genom kallpressning, är berikad med omega 3 och vitaminer. Oljan har en formula som absorberas snabbt in samt skyddar huden från uttorkning och UV strålar. Hampafröoljan i Organic Cannabis-serien erhålls genom kallpressning och är berikad med Omega-fettsyror, specifikt omega 3, och vitaminer. Denna lätta och icke-feta formulan absorberas snabbt in i huden, täpper inte porerna, mättar cellerna med användbara element samt stödjer en hälsosam hudbarriär. Utmärkt för både ansikts- och kroppsvård, då cellerna skyddas från UV solljus, hårt klimat, uttorkning och förorening från omgivningen.

Ecolatiér intensiva body butter med hampafröolja har en tjock konsistens med en snabbabsorberande formula som lätt smälter in, mjukar upp samt återfuktar huden. Den stramar upp huden och minskar uppsynen av celluliter. Läs mer om hela Organic Cannabis serien här.

Argan produkter med organisk Argana innehåller fettsyror, aminosyror och vitaminer som absorberas lätt, djupt återfuktar torr hud och återställer hydro-lipidbalansen. Arganolja är kallpressad och är helt organisk vilket innebär att den inte har varit i kontakt med några kemikalier, bekämpnings- eller gödningsmedel. Rik på omättade fettsyror och vitamin E, främjar den hudens hälsa. Denna snabbabsorberande oljan tränger djupt in för att stärka hudens elasticitet och återfuktning.

Ecolatiér ekologisk argan body butter cream har en tjock konsistens med en snabbabsorberande formula som lätt smälter in, mjukar upp, återfuktar och gör huden len. Ingredienserna samarbetar för att bibehålla fukten och applicera lugnande effekter samtidigt som behålla huden elasticitet och återge dess fasthet. Läs mer om hela Argan serien här.

AloeVera extrakt i Ecolatiér produkter kommer direkt från växten och är rik på vitaminer, aminosyror, mineraler, polysackarider, phytoncider, stimulerar cell regenereringen på epitel nivå, återfuktar hud och hår effektivt, samt stärker och lugnar huden. Produkter med ekologiskt extrakt av Aloe Vera både effektiva och skonsamma. Aloe Vera kommer direkt från växten som är rik på vitaminer, aminosyror, mineraler, polysackarider, phytoncide, som stimulerar cellernas regenerering på en epitelnivå. Produkterna ger näring, fuktar och effektivt mjukgör samt stärker och lugnar huden.

Ecolatiér naturlig duschgel med grönt te och aloe vera rengör huden skonsamt utan att torka ut huden vilket är passande för dom som har extra torr hud. Gelen har en mycket mild och härlig doft av växter och oljor. Efter användning blir din hy mjuk och smidig. Passar för dagligt bruk. Läs mer om Aloe Vera produkterna här.

Kaktus produkter med organiskt kaktus har en unik formula och organiska ingredienser som tar hand om håret, blockerar luftfuktigheten och hjälper till att optimera fuktbalansen för friskt hår och förhindrar framtida hårbrytningar. Kaktus extrakt, innehållande antioxidanter, flavonoider, karoten och C-vitamin i hög koncentration, är den bästa naturliga fuktgivaren för torrt hår, återställer hydrobalansen i huden, gör håret otroligt slät och glänsande, förbättrar dess elasticitet. Rengör och fyller på torrt hår försiktigt.

Ecolatiér balsam för torrt hår med kaktus extrakt hjälper till att återställa skadat hår och återfå den naturliga glansen. Förstärker, ger näring över hela längden samt förhindrar mjäll och har en fuktgivande effekt på hårbotten. Balsamet vitaliserar hårets friska utseende och gör det lätt hanterbart och mjukt.

Avokado produkter med organisk avokado träder djupt in och hjälper till att mjuka upp torr och grov hud. Huden blir silkeslen och välfuktad. Kallpressad Avokadoolja innehåller vitaminer och antioxidanter, den stimulerar kollagenproduktionen och återställer hudbarriärfunktioner. Rik på vitamin B, D, E F och omättade fettsyror ger den effektivt näring till huden och ger en evig mjukhet.

Ecolatièr fotkräm mot förhårdnader med avokado har välgörande effekt på torr och grov hud på fötterna. Krämen gör att den torra och hårda huden blir mjukare, och den tillförs fuktighetsbevarande och beskyddande egenskaper. Huden blir återfuktad, smidig och len. Dessutom motverkar fotkrämen sprickor i huden.