+46 722 525 635 | Fri frakt från 499 kr | Fri faktura

Att vårda huden med ekologiska ansiktsoljor upplever många som en bra ansiktsrutin särskilt när det är kallt och torrt ute. Det finns flera fördelar med att använda ansiktsolja och flera sätt oljan kan användas på.

Nu är våren här men det är fortfarande kallt och blåsigt ute och det är lätt att känna sig torr i huden. Att använda krämer är inte alltid tillräckligt för att skydda och göra huden mjuk igen. Genom att använda ekologiska ansiktsoljor kan du enkelt återfukta huden på djupet. Skillnaden mellan ansiktsolja och ansiktskräm är att oljan är utan vatten och kan verka djupare upp i huden än vad en kräm kan göra. Ansiktsolja tolkas ibland som fet men när huden dragit till sig oljan blir det oftast ett fint resultat. Eftersom en ansiktsolja inte har vatten som krämer har kan den inte frysa när du går ut och det är kallt. Därför passar olja att ha året om och även när det är varmt ute.

Ansiktsolja bör användas två gånger om dagen på rengjort ansikte och hals. Olja appliceras noggrant med rörelser åt sidan och uppåt. Våra ansiktsoljor tas fort upp av huden och stänger inte igen porer eller gör huden glansig tack vare sammansättningen av specifika oljor och extrakt . Oljan kan användas ensam eller med en kräm efteråt om det behövs. Det bästa är att testa vad som passar just dig. Det går exempelvis bra att ha ansiktsolja under nattkrämen några nätter i veckan. Det kan vara bra att tänka på att vissa oljor är dryga och därför är det bra att testa ta lite i taget när du använder en ny ansiktsolja.

Därför ska du välja ekologiska ansiktsoljor

Det bästa med att välja ekologiska ansiktsoljor är att produkterna tillverkats av bästa ingredienser som möter höga ekologiska krav. De är ofta även bättre än vanliga oljor och håller en bättre standard. Ekologiska ansiktsoljor är ofta parfymfria utan konstgjorda ämnen vilket gör att olja även passar personer med känslig hy. Ekologiska ansiktsoljor har ofta flera bra vitaminer för huden som exempelvis B vitamin, E vitamin och C vitamin. Eftersom det finns oljor med olika egenskaper bör oljan väljas utifrån vad som passar dig.

Här kan du se vad vi har för oljor och välja den som passar din hudtyp och dina behov.