+46 722 525 635 | Fri frakt från 499 kr | Fri faktura

Att vårda huden med ekologiska ansiktsoljor upplever många som en bra ansiktsrutin särskilt när det är kallt och torrt ute. Det finns flera fördelar med att använda ansiktsolja och flera sätt oljan kan användas på.

 

Varför använda ansiktsoljor?

 

I den kalla årstiden är det  lätt att känna sig torr i huden. Att använda krämer är inte alltid tillräckligt för att skydda och göra huden mjuk igen. Genom att använda ekologiska ansiktsoljor kan du enkelt återfukta huden på djupet. Skillnaden mellan ansiktsolja och ansiktskräm är att oljan är utan vatten och kan verka djupare upp i huden än vad en kräm kan göra.

Oljor tolkas ibland som fet men när huden dragit till sig oljan blir det oftast ett fint resultat. Kvalitativa ansiktsoljor tas fort upp av huden och stänger inte igen porer eller gör huden glansig tack vare sammansättningen av specifika oljor och extrakt .Eftersom en ansiktsolja inte har vatten som krämer har kan den inte frysa när du går ut och det är kallt. Därför passar olja att ha året om och även när det är varmt ute.

 

Flera fördelar av oljor för ansikte

 

  • De skapar en vacker glow, hjälper undvika torrhet och fnasighet
  • Oljor behöver inte konserveras, därför är de skonsamma mot huden
  • Stärker hudens egna skyddslager (sebum)
  • Oljor är mycket näringstäta, innehåller en stor mängd vegetabiliska fetter som ger näring till huden.

 

7 tips om hur man använder ansiktsoljor

 

1.   Ansiktsolja bör användas två gånger om dagen på rengjort ansikte och hals. Olja appliceras noggrant med rörelser åt sidan och uppåt.

2.  Oljan kan användas ensam eller med en kräm efteråt om det behövs. Olja kan ersätta en ansiktskräm men även användas som serum. Det bästa är att testa vad som passar just dig. Det går exempelvis bra att ha ansiktsolja under nattkrämen några nätter i veckan. Ansiktsolja kan funka bra som en ögonkräm särskilt under natten när du använder inte maskara.

3.  Ansiktsolja bör appliceras på återfuktad hud, så du behöver inte torka ansiktet från vatten innan applicering. Alternativt kan du ta lite ansiktsvatten inför oljan. Så undviker man att huden blir torr.

4.  Det brukar räcka 2-4 droppar per applicering. Om man tar för mycket olja kan det störa den naturliga fettbalansen.

5.  Det spelar inte så stor roll om du använder dessa produkter på kvällen eller på morgonen. Välj en tid som passar dig!

6.  Med oljor kan du berika dina vanliga ansiktsprodukter såsom krämer och serum.

7.  Det kan vara bra att tänka på att vissa oljor är dryga och därför är det bra att testa ta lite i taget när du använder en ny ansiktsolja.

 

Därför ska du välja ekologiska ansiktsoljor

 

Det bästa med att välja ekologiska ansiktsoljor är att produkterna tillverkats av bästa ingredienser som möter höga ekologiska krav. De är ofta även bättre än vanliga oljor och håller en bättre standard. Ekologiska ansiktsoljor är ofta parfymfria utan konstgjorda ämnen vilket gör att olja även passar personer med känslig hy. De innehåller ofta flera viktiga vitaminer för huden som exempelvis B vitamin, E vitamin och C vitamin.