+46 722 525 635 | Fri frakt från 499 kr | Fri faktura

Har du någonsin undrat varför det finns Aloe Vera i många produkter och vad det egentligen är bra för? Hudkrämer med Aloe vera är nämligen bra på att vårda hud av alla typer. Det är därför många företag väljer just Aloe Vera i sina produkter.

 

Vad är så nyttigt med Aloe Vera?

 

Aloe Vera bladen är väldigt skonsam mot din hud vilket gör det till en perfekt ingrediens i hudvårdsprodukterna. Växten hjälper till att rengöra din hy från djupet, och på så sätt kommer man att få en ren och fräsch känsla. Den kan även minska rodnad och rosacea vilket ger ett stort pluspoäng. Den kan även läka skadad hud och lämna den återfuktad.

 

Aloe vera kan ersätta kortison vid rosacea

 

Rodnad och rosacea är problem som med hjälp av aloe vera kan lindras. Hudsjukdomen behandlas vanigtvis med kortisonsalva som dämpar inflammationen i huden. Eftersom kortison är väldigt påfrestande för huden och gör den skör, speciellt efter behandling under längre tid, kan rosacea vid avslutad kortisonbehandling blomma upp kraftigare än tidigare. Rosacea enbart kan behandlas och inte botas därför söker många efter medel som fungerar på längre sikt.

Aloe vera har också starka antiinflammatoriska egenskaper, har inga bieffekter, tillför nyttiga ämnen, är en effektiv återfuktare och fungerar på lång sikt. Extraktet passar utmärkt för alla hudtyper, den lindrar effektivt sveda, klåda, lättare brännskador och rosacea. Växtens egenskaper fungerar även utmärkt på en frisk och problemfri hud i den dagliga hudvården.