+46 722 525 635 | Fri frakt från 499 kr | Fri faktura

Hudkrämer med Aloe vera visar många positiva effekter vid behandling av olika hudproblem

Har du någonsin undrat varför det finns Aloe Vera i många produkter och vad det egentligen är bra för? Jo, Hudkrämer med Aloe vera är nämligen bra på att vårda din hud. Det är därför många företag väljer just Aloe Vera i sina produkter. Växten kan även minska rodnad och rosacea vilket ger ett stort pluspoäng. Man kan säga att Aloe Vera är en superväxt som hjälper mot mycket, inte minst din hy.

Aloe Vera bladen är en perfekt ingrediens i hudvårdsprodukterna. Växten hjälper till att rengöra din hy från djupet, och på så sätt kommer man att få en ren och fräsch känsla. Den kan även läka skadad hud och lämna den återfuktad. Det finns så mycket positivt med just Aloe Vera och det kan vara skönt att veta att produkten, som man använder är rik på ingredienser som är naturliga och vårdar huden.

Aloe Vera är väldigt skonsam mot din hud och man kan hitta det i ansiktsmasker, ansiktskrämer och mycket mer. Det finns mycket som innehåller Aloe Vera. Så det är en ganska viktig ingrediens, eftersom det gör så himla mycket för både kropp och själ. Det finns inget bättre än att äga en produkt med Aloe Vera som innehåll. Visste du att Aloe Vera även kan läka sår och sådant? Växten har så mycket unika egenskaper och har funnits i alla år.

 

Aloe vera kan ersätta kortison

Rodnad och rosacea är problem som med hjälp av aloe vera kan lindras. Hudsjukdomen behandlas vanigtvis med kortisonsalva som dämpar inflammationen i huden. Eftersom kortison är väldigt påfrestande för huden och gör den skör, speciellt efter behandling under längre tid, kan rosacea vid avslutad kortisonbehandling blomma upp kraftigare än tidigare. Rosacea enbart kan behandlas och inte botas därför söker många efter medel som fungerar på längre sikt. Aloe vera har också starka antiinflammatoriska egenskaper, har inga bieffekter, tillför nyttiga ämnen, är en effektiv återfuktare och fungerar på lång sikt.

 

Hjälper mot rosacea

Aloe vera passar utmärkt för alla hudtyper, den lindrar effektivt sveda, klåda, lättare brännskador och rosacea. Växtens egenskaper fungerar även utmärkt på en frisk och problemfri hud i den dagliga hudvården. Eftersom ämnet kommer från en växt är det helt naturligt och har verkligen blivit en god hjälp för rosacea behandling med aloe vera på ett naturligt sätt utan att irritera huden på det sätt kortison kan göra. Läs mer om rosacea.

Hos oss kan du köpa hudvårdsprodukter för både ansikte ocj kropp baserade på Aloe vera. De är skonsamma mot din hud och effektiva. Cosmetic Treasures testar inte sina produkter på djur. Det kan vara skönt att veta om sådant innan man använder produkter.

SeboCalm har utveklat en rad av allergivänliga produkter for rodnad- och rosaceabenägen hud.