+46 722 525 635 | Fri frakt från 499 kr | Fri faktura

 

Keratinbehandling hemma: enkelt och naturligt!

 

Keratinbehandling hemma hjälper till att återge håret dess glans och styrka. Har du livlöst, uttorkat och frissigt hår gör keratinprodukter underverk så att håret blir hanterbart och få behålla formen.

Här kommer några tips om keratinprodukter för hår som är lätt använda hemma! Men först lite fakta om keratin och hår.

 

Kort om keratin

 

En rot och ett hårstrå är delar av vårt hår. Den viktigaste komponent i hår är keratin. Keratin är ett protein. Den tillhör gruppen fibrösa proteiner som är grundstenen för naglar, hud och hår. Keratin kan uthärda starka temperaturer, både kallt och varmt vilket gör att håret klarar vinterkyla och sommarvärme. Detta gör även att håret klarar styling med hårfön, locktång och plattång bättre. Man kan tappa upp till hundra hårstrån men blir det mer tyder det på att håret saknar näring och vitaminer samt behöver extra stöd.

 

Tips för att få friskt och starkt hår:

 

Vad kan du göra när håret blir frissigt, tunt och mindre glansigt?

  • Första steget är att välja shampoo och balsam som passar just ditt hår.
  • Det är också viktigt att använda produkter som är fria från kemikalier bla SLS, silikoner som sliter på håret.
  • Skydda håret under styling och föning.
  • Ge näring och stöd till ditt hår. Kosttillskott för hår ger stöd inifrån medan produkter som innehåller keratin reparerar hårstrån och hårrot. Detta gör att håret blir starkare, välmående, enklare att styla, mer hanterbart och glansigare.

 

Produkter för keratinbehandling hemma:

 

De senaste åren har det blivit populärt att göra keratinbehandlingar på salonger. För att förlänga effekten behöver håret dock extra omsorg med keratinprodukter så som schampo, balsam och hårinpackning. Det går också jättebra att använda keratinpordukter utan att gå på någon dyr salongbehandling.

Keratinprodukter gör även håret återfuktande då det motverkar fuktbrist på hårstråna. Keratin stärker håret och hindrar det från att slitas, bli frissigt och uttorkat. Effekten av keratin varierar såklart beroende på hur håret mår från första början. Keratin kan göra lockigt hår slätare vilket gör det enklare att styla och ger ett friskt intryck.

Med andra ord om du vill hjälpa ditt hår att vara snyggt så är keratinbehandling är en nyckel för det!