+46 722 525 635 | Fri frakt från 499 kr | Fri faktura

Att svettas är naturligt för alla människor och är en biologisk funktion vi behöver. Men det har kunskapen hjälper inte när dina fötter luktar illa. Problem med fotsvett kan verkligen begränsa ens liv eftersom man tappar självförtroende och vågar inte t.ex ta av sig skor hemma hos kompisar. Vad är orsaken till illaluktande fotsvett?

 

Varför uppstår det problem med fotsvett?

 

Problem med fotsvett är bland de vanligaste hos människor. Våra fötter svettas intensivare än resten av kroppen – de har ungefär 250000 svettkörtlar! Men visste du att det inte är svetten i sig som luktar? Det är när svetten kommer i kontakt med bakterier på huden som det börjar lukta illa. På så sätt bör man leta svaret i hudens mikrobiom – en sammansättning av bakterier som beror på olika faktorer.

 

Vad orsaker fotlukt?

 

 1. Patogena mikrober som nagelsvamp och fotsvamp
 2. Hormonella störningar. Det är till exempel vanligt att fötter luktar dåligt hos tonåringar och gravida.
 3. Sällan byte av skor. Dina skor bör torkas och vädras ordentligt mellan användning.
 4. Dina skor blev blötta och det bidrar till mer fotlukt.
 5. Problem med fotsvett kan bero på ärftlighet.

Det finns grundläggande åtgärder som hjälper förhindra problem med fotsvett.

 

5 bra tips när dina fötter luktar illa

 

1. Tvätta fötterna

Om dina fötter luktar illa, tvätta fötterna minst en gång om dagen med tvål mellan varje tå och torka därefter noggrant med en handduk.

2. Använd rätt strumpor och skor

Strumpor av naturmaterial så som bomull, ylle är bra i förebyggande syfte mot fotsvett då huden kan andas. Strumpor av syntetiskt material stäner fotlukten inne. Om dina fötter luktar dåligt bör du byta strumpor varje dag eller helst två gånger om dagen. Samma sak är det med skor – välj helst läder- och tygskor för att låta huden andas.

3. Sulor med doft

Investera i ett par sulor med doft och lägg de i skorna. Doftsulor finna i många skobutiker och gör stor skillnad för lukten.

4. Variera skor när fötter luktar illa

Att stänga in fötterna i skor är en bidragande orsak till att fötter luktar illa särskilt när vädret börjar bli varmare och utelivet lockar. Byt mellan dina olika skopar då och då så de kan torka ordentligt och eventuellt strö lite majsstärkelse för att absorbera fukten.

5. Använd Lavilin probiotisk fotdeodorant kräm 7 dagar

Att använda deodorant under armarna är ofta en självklarhet men att använda fotdeodorant glöms ofta bort. Har du testat olika fotsprayer men de ger inte önskad effekt? Testa “Lavilin fotdeodorant 7 dagar” som är helt utan aluminium, parabener och alkohol. Det innehåller goda bakterier och håller fotlukten borta i upp till 7 dagar! Hur fungerar probiotisk fotdeodorant?

 

Hur motverkar probiotiska fotdeodoranten Lavilin illaluktande fotsvett?

 

Lavilin fotdeodorant med probiotika är en deokräm som effektivt neutraliserar svettlukt från fötterna tack vare en unik sammansättning av bakterier och antibakteriella växtextrakt. Det är probiotikan, alltså de aktiva goda bakterierna som skapar en viss miljö på huden som motverkar illaluktande bakterier och dessutom håller lukten borta i upp till sju dagar!

Vår fotdeodorant är helt fri från starka kemikalier så som aluminiumklorid, alkohol och parabener, vilket gör att den tillåter din hy att perspirera som vanligt utan att fötterna luktar illa.

lavilin fotdeodorant mot fotlukt

 

Hur använder man en probiotisk fotdeodorant kräm?

 

Produkten är dessutom vattentålig och det räcker med en enda applicering och du kan fortsätta träna, duscha och leva som vanligt. När lukten börjar komma tillbaka är det bara att applicera på ett nytt lager av krämen.

Hur lång tid det tar innan din kropp vänjer sig vid de goda bakterierna är individuellt, men vanligtvis tar det ca 5-7 appliceringar innan du får ditt ultimata resultat av fotdeodoranten. För ännu bättre effekt kan du prova att komplettera Lavilin fotdeodorant med en skodeodorant.

 

 

Mer spännande fakta om Lavilins fotdeo

 • Innehåller arnica och kalendula.
 •  Innehåller kamomill som fungerar lugnande på huden.
 •  Har en krämig struktur som ar lätt att applicera.
 •  Effektiv även man duschar, tränar osv utan en ytterligare applicering
 •  Kliniskt och dermatologiskt testad på människor.
 •  Ej testad på djur.

 

Här kan du hitta Lavilin fotdeodorant samt andra produkter från Lavilin.