+46 722 525 635 | Fri frakt från 499 kr | Fri faktura

Många lider av torr och känslig hud, och upplever att huden blir extra känslig vid byte av årstider. Här kommer några tips om hudvård för känslig hy. Det är viktigt att man tar hand om sin hud och använder rätt anpassade och milda produkter. Detta gäller även för personer med en normal hudtyp i förebyggande syfte.

Det finns många anledningar till att man lider av känslig hud, och en av anledningarna till att huden blir extra känslig är nu under byte av årstid. Under vintern när det är kallt ute och luftfuktigheten är låg kan de yttre hudlagret bli extra torrt, ömtåligt och sprucket. Även klåda och eksem kan uppstå. Dessa effekter drabbar personer med en redan känslig hy extra hårt. Men även personer som vanligtvis har en hudtyp kan få dessa besvär under kalla månader och plötsliga väderomslag. Därför är det viktigt att lägga ner tid och omtanke och vårda huden extra mycket i dessa tider, även personer med en normal hudtyp. Kontakt med vatten, tvål och starka rengöringsprodukter kan också ha en negativ påverkan på en känslig hud. Använd därför gärna bra och milda produkter för att ge huden extra fukt och näring.

Hos oss på Cosmetic Treasures hittar du en del tips om hudvård för känslig hy, många bra dermatologiska produkter som passar utmärkt för dig med torr och känslig hud. Vårt varumärke SeboCalm är en dermatologisk hudvårdsserie speciellt utvecklad för dig med känslig och problemhy. Produkterna innehåller naturliga aktiva ingredienser och örter som vårdar inflammerad hy, förhindrar irritation och klåda samt berikar och återfuktar hyn på djupet.

SeboCalm Sensitive-serien har visar sig vara mycket effektiv bland de som lider av rodnad och eksem. Dessa produkter är bland annat berikade med aloe barbadensis som verkar lugnande på irriterad hud och hjälper till att bibehålla dess naturliga fuktbalans. För dig med fet och oren hy finns även SeboCalm Young-serie. Dessa produkter innehåller salicylsyra och naturliga antibakteriella ingredienser såsom havssalt, svart lera och manukaolja.

Samtliga SeboCalms produkter är dermatologiskt testade, allergivänliga och fria från mineralolja och syntetiska färgämnen. Dofterna är även väldigt svaga och produkterna är fria från animaliska ingredienser och djurtester.

Beroende på vilken hudtyp du har kan du lätt att hitta ansiktsvård som passar just dig. Se hela utbudet för ansiktsvård här.