+46 722 525 635 | Fri frakt från 499 kr | Fri faktura

Trött på vintern och lider av torr vinterhud? Du är inte ensam men när vissa upplever stora problem med torr vinterhud, speciellt i ansiktet då ansiktet hela tiden är exponerat och utsatt för kylan. finns Det viktigaste är att  vårda huden på ett rätt sätt. Vi har några tips för dig!

 

”Lyssna” oftare på din torr hud under vintern

Ibland är det livsstil och vanor som är ansvariga för irritation och torr känsla. På vintern är luften överallt ganska torr därför ska man använda luftsåterfuktare inomhus.

Om man befinner sig ofta utomhus t.ex går ut på promenad med barn skulle man använda skyddande ansiktskräm och läppar – och det skadar inte att återapplicera medlet när det behövs. Det är en bra ide att ha en handkräm, läppbalsam och ansiktskräm nära åt hand – i en ficka eller väska.

 

Händerna behöver omtanke

På vintern ska man inte tvätta händer för ofta och sköljer bort hudens fett. Det kan vara en riktig katastrof om man jobbar t.ex inom vården, städning och får hela tiden kontakt med vatten, sprit och kemikalier. En bra handkräm med en rik textur som skapar en täckning på huden är en måste. Samtidigt kan man använda snällare tvål med vårdande komponenter och utan aggressiva sulfater.

 

Bra hudvård för vinterhud – grundläggande tips

Hudvårdsrutiner spelar självklart en stor roll för hudens välbefinnande under vintern.

  • Man ska aldrig tvätta ansiktet innan man går ut därför att vatten i ansiktet kan  ”frysa”  och irritera epidermis.
  • Det är bra att gå över till en oljebaserad rengöringsmedel eller en skonsam lotion som tvättar ansiktet utan att torka ut det.
  • För extra återfuktning kan man spraya ansiktsvatten på ansiktet inför applicering av ansiktskrämen.
  • Du bör inte applicera krämen precis innan att du går ut utan 15-30 min innan.
  • Det är alltid bra att välja naturlig hudvård med ekologiska ingredienser som irriterar inte huden.

 

Vilken ansiktskräm ska man välja på vintern för torr hud?

Det är viktigt att skilja mellan en dagkräm för sommaren och vintern. Vinterkrämen ska ha en rik, fett textur som ska ge både näring och skydd.

Även om vintersol är inte så varm sprider det fortfarande UV-strålning därför är det alltid viktigt att ha en ansiktskräm med SPF.

De två bra ingredienser för vintertid är hyaluronsyra och kollagen vilka är nuförtiden ganska vanliga i ansiktsprodukter. De behåller fukten i epidermis, fyller torra hyns celler vilket ger huden ett bra struktur och utseende.

För att styrka på hudens naturlig barriär använder man även ekologiska ansiktsoljor som passar utmärkt för vintertid.

Ta hand om dig och bli av med torr hud på vintern!