+46 722 525 635 | Fri frakt från 499 kr | Fri faktura

Biomed fluorfria tandkrämer är en serie av effektiva produkter för starkare tänder

Biomed fluorfria tandkrämer är utvecklade i samarbete med tandläkare och effektiviteten är bevisad genom in vitro studier genomförda i CELLnTEC Advanced Cell Systems AG Laboratory, Schweiz. Under senaste åren har intresset för mineralet hydroxiapatit vuxit sig allt starkare och flera studier visar på ett effektivt sätt att reparera emaljen och motverka karies. 

Varför välja Biomeds tandkrämer? De har naturligt innehåll och samtidigt skyddar tänderna från karies. Biomeds produkter remineraliserar emaljen, jämnar ut den och täpper igen små gropar i emaljen tack vare hydroxiapatit. Tandkrämerna innehåller även naturliga enzymer, antibakteriella oljor och växtextrakt som motverkar skadliga bakterier, vårdar tandköttet och ger en fräsch andedräkt.

Testa Biomeds munvård idag!biomed munvårdsset, packet för tandvård

Börja din väg till enbättre tandhälsa med naturliga tandkrämer för alla behov! De bygger upp tandemaljen och skyddar tandköttet effektivt utan onödiga tillsatser.

SHOPPA BIOMEDS TANDKRÄMER

Tandkrämer utan fluor och konstgjorda tillsatser

Biomeds fluorfria tandkrämer är anpassade för hela familjen inklusive barn 6+. Produkterna är fria från fluor, socker, SLS, PEG, klorhexidin, triklosan och syntetiska färgämnen. Biomed är fri från hårda slipande medel även om det kan vara naturligt med exempelvis kalciumkarbonat (krita) och andra onödiga tillsatser.

Vad gör hydroxyapatit i Biomeds tandkrämer?

Hydroxyapatit (HAP) är ett bioaktivt kalciumfosfat, med det 3: e mest vanliga ämne i vår kropp (efter vatten och kollagen), det huvudsakliga mineralet i tandemaljens sammansättning (97%). HAP är erkänt som ett effektivt ämne mot karies som skyddar och reparerar emaljen lika bra som fluor. Det återställer emaljens jämnhet: HAP partiklar ”fyller i” små gropar och repor som kan finnas på emaljens yta. På det viset kompenserar Biomeds tandkrämer en mineralförlust i tänderna och hjälper att bromsa karies i ett tidigt skede samt minskar tandkänslighet.

Om man vill undvika fluor kan man välja tandkräm med hydroxyapatit som ett tryggt alternativ som inte har kända toxiska biverkningar. Det är allmänt känt att fluor ger ett effektivt skydd mot karies dock finns det grupper som är rekommenderade att vara försiktiga eller undvika fluor helt såsom gravida kvinnor, barn och människor med sköldkörtelsproblem.

Tandkrämer med skonsamt och naturligt innehåll

Biomed serien innehåller en mängd välgörande ingredienser:

  • De naturliga enzymerna papain och bromelain från ananas löser upp proteiner i placket istället för kalciumkarbonat som slipar emaljen.
  • Extrakt av kokbanan och björk motverkar tandköttsproblem, minskar blödningar och gynnar en frisk munhåla.
  • Välgörande extrakt och oljor av salvia, kamomill, eukalyptus, rosmarin och ceder motverkar plackbakterier, håller munnen fräsch och är bra för mikrobiotan.

 

Välj en fluorfri tandkräm utifrån dina behov

Biomed erbjuder flera olika fluorfria tandkrämer för alla behov.

Charcoal tandkräm med tre typer av svart kol som är effektiv på att ta bort missfärgningar, gör tänderna ljusare skonsamt och naturligt.

Superwhite tandkräm med kokos och andra skonsamma ämnen passar dig med känsliga tänder som vill utföra en extra mild tandblekning.

Calcimax tandkräm är extra stärkande för emaljen samt bidrar till friskare tandkött med vit lera och algextrakt.

Sensitive tandkräm är speciellt utformad för känsliga tandhalsar, innehåller även polyfenoler från vindruva.

Gum Health tandkräm bibehåller friskt tandkött med hjälp av antiinflammatoriska oljor.

Citrus Fresh tandkräm med uppfriskande oljor från citrusarter ger dig en långvarig fräsch andedräkt samt vårdar tandköttet.

 

Glöm inte munskölj

Munskölj är en viktig del i munvårdsrutinen, den kompletterar tandborstningen genom att upprätthålla ett neutrall pH i munhålan under dagen. Efter man har ätit bildas frätande syror i munnen som attackerar tandemaljen. Munsköljen neutraliserar syrorna och återställer pH balansen, rensar tänderna och vårdar tandköttet. Biomed har effektiva fluorfria munsköljar som ger ett komplett skydd för dina tänder:

  • Biomed Superwhite – för en mild tandblekningseffekt,
  • Biomed Gum Health – för ett friskare tandkött,
  • Biomed Sensitive – för att minska tandkänslighet,
  • Biomed Citrus Fresh – för en långvarigt fräsch andedräkt.

 

Här hittar du produkter från Biomed.