+46 722 525 635 | Fri frakt från 499 kr | Fri faktura

Biomed är en serie fluorfria tandkrämer med bevisad effektivitet

Biomeds tandkrämer finns nu i hela Sverige både i e-handel och i många fysiska hälsobutiker.

Varför välja Biomeds tandkrämer? Dessa unika produkter har upp till 98% naturligt innehåll och samtidigt skyddar tänderna från karies effektivt. Alla Biomeds produkter remineraliserar emaljen, gör det jämnare och lagar små hål och repor i den. Naturliga enzymer, eteriska oljor och växtextrakt motverkar skadliga bakterier, vårdar tandkött och ger dig en fräsch andedräkt.

Biomed serien är testad i Schweiz och effektiviteten hos BIOMED®-produkter är bevisad av in vitro-studier som genomfördes i CELLnTEC Advanced Cell Systems AG Laboratory.

 

Tandkrämer utan fluor och konstgjorda tillsatser

Biomeds fluorfria tandkrämer är anpassade för hela familjen inklusive barn 6+. Produkterna är fria från fluor, socker, SLS, PEG, klorhexidin, triklosan, konstgjorda färg- och doftämnen. Biomed serien är även fri från starka abrasiva ämnen bl.a kalciumcarbonat (krita) och andra onödiga tillsatser.

Innehållet är upp till 98% naturligt och produkterna är skonsamma samt effektiva tack vare kalciumhydroxyapatit.

 

Vad gör hydroxyapatit i Biomeds tandkrämer?

Hydroxyapatit är ett bioaktivt kalciumfosfat, det 3: e största ämnet i vår kropp (efter vatten och kollagen), det huvudsakliga mineralet i tandemaljens sammansättning (97%). HAP är erkänt som ett effektivt ämne mot karies som skyddar och reparerar emaljen lika bra som fluor.  Det återställer emaljens jämnhet: dess mikropartiklar ”fyller i” små gropar och sprickor som finns på emaljens yta. På detta viset kompletterar Biomeds tandkrämer förlusten av mineraler: de hjälper att eliminera karies vid tidigt skede samt minskar tandkänslighet.

Man väljer hydroxyapatittandkrämer som ett alternativ till tandkrämer med fluor. Det är ingen fel att använda fluortandkrämer som ett effektivt skydd mot karies dock det finns grupper som rekommenderas undvika det här ämnet så som gravida, barn och människor med sköldkörtelsproblem.

 

Tandkrämer med skonsamt och naturligt innehåll

Biomed serien innehåller även massor av andra välgörande ingredienser.

  • Naturlig papain tar bort plack och polerar emaljen istället för kalciumkarbonat som sliper den.
  • Enzymet bromelain från ananas och kokbanan motverkar tandköttsproblem, minskar tandkänslighet och gör munhålan frisk.
  • Mängden av extrakt och oljor från välgörande växter bl.a salvia, kamomill, eukalyptus, rosmarin och ceder som motverkar plackbakterier samt håller munnen fräsch.

 

Välj en fluorfri tandkräm utifrån ditt behov

I Biomeds sortiment finns det fluorfria tandkrämer för alla behov. Alla produkterna skyddar emaljen med hydroxyapatit men de även innehåller olika speciella ingredienser.

Biomed Charcoal – en tandkräm med aktivt kol som hjälper bleka tänderna skonsamt och naturligt.

Biomed Superwhite med kokos, enzymerna bromelain och papain från ananas och papaya ger vitare tänder utan att skada emaljen.

Biomed Calcimax är extra stärkande för emaljen samt bidrar till friskare tandkött med rosa lera och laminariaextrakt.

Biomed Sensitive är speciellt utformad för känsliga tänder, det minskar tandkänslighet och bygger upp emaljen.

Biomed Gum Health hjälper ditt tandkött att vara frisk med vårdande eteriska oljor, bra för de som har blödande tandkött.

Biomed Citrus Fresh med citrusoljor ger dig en långvarig fräsch andedräkt samt vårdar tandköttet.

 

Glöm inte Biomed munskölj

En munskölj kompletterar din dagliga tandvårdsrutin genom att upprätthålla en normal pH balans i munhålan. Efter man har ätit bildas det aggressiva syror i munnen som attackerar tandemaljen. Munskölj neutraliserar syrorna och återställer pH balansen samt vårdar emaljen och tandköttet. Biomed har 4 effektiva fluorfria munsköljer som ger ett komplett skydd för dina tänder:

  • Biomed Superwhite – för en mild tandblekningseffekt,
  • Biomed Gum Health – för ett friskare tandkött,
  • Biomed Sensitive – för att minska tandkänslighet,
  • Biomed Citrus Fresh – för en långvarigt fräsch andedräkt.

 

Här hittar du produkter från Biomed  på Cosmetic Treasures hemsida.